CROPIX
NE SMIJE TRENIRATI

DINAMO VIŠE NEMA IZBORA NA NAJKRITIČNIJOJ POZICIJI Nekad pouzdani branič propušta sezonu, a možda i start priprema! Zamjena stiže iz Irana?

DINAMO Rumunjski bek u velikim problemima, na ljeto stiže Iranac
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. ožujak 2018. 23:15

Petar Stojanović ostaje do kraja sezone jedini pravi Dinamov desni bek. Naime, Rumunj Alexandru Matel još se nije oporavio i gotovo je 100 posto sigurno da neće moći zaigrati do kraja sezone.

Štoviše, moguće je da će propustiti i početka ljetnih priprema. Iako se činilo da će se uskoro vratiti u pogon i priključiti se momčadi u treningu - jer ozljeda je išla nabolje - pa onda možda do kraja i upisati poneku minutu. Bio je to svojevrsni test kakav se radi kod takvih ozljeda, test koji Matel nije prošao. Koljeno je opet počelo boljeti, Matel je otišao i u Njemačku kod liječnika koji mu je već ranije tretirao koljeno, pokazalo se da su se ostvarile ipak najcrnje prognoze. Koljeno je dosta stradalo, Matel i dalje ne smije trenirati, jednostavno, mora proći još vremena dok ozljedu potpuno sanira.

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Podsjetimo, Rumunj je stradao upravo u dvoboju protiv Slavena Belupa jesenas u Maksimiru, izišao je u 51. minuti. Bilo je to 20. kolovoza, ali je tjedan dana kasnije u zadnjih šest minuta utakmice protiv Lokomotive zamijenio Petra Stojanovića. Tada se činilo da nije ništa ozbiljnije, da je ozljeda prošlost, međutim, otada je Matel izvan terena. Već punih šest mjeseci i tko zna koliko ga još muke čeka. Kratkoročna perspektiva sigurno mu nije svijetla. Matel slovi za jednog od najpristojnijih, po ponašanju najfinijih igrača u svlačionici, ali, nogometna karma nije mu naklonjena. Možda je ružno reći za nogometaša koji proživljava profesionalnu dramu, raditi račun bez krčmara, ali činjenica je da je upitna i Matelova perspektiva u Dinamu. Jer, vratit će se tijekom ljeta, dok dođe u ozbiljne kombinacije za momčad, dok uđe u formu, pitanje je kad će biti na raspolaganju. A ugovor mu traje do ljeta 2019...

Potrebno strpljenje

Još dok se naziralo da bi Matel mogao participirati u proljetnom dijelu sezonu, Dinamo je krenuo u potragu za desnim bekom. Nicala su imena, a brojčanik se zaustavio na Irancu Sadeghu Moharramiju, koji je ostao i vrlo izvjesna opcija za ljetni prijelazni rok. Nije posao gotov, pred igračem Persepolisa, koji vodi Branko Ivanković, još je dosta izazova do ljeta, možda i nastup na Svjetskom prvenstvu, ali nije tajna da je Dinamu on prvi ‘pick’. Pogotovo sad kad je očito da Matel neće biti tako brzo spreman.

- Njegove su odlike desna noga, brzina, prodornost i okomitost, a bi li u Dinamu došao do izražaja, to ne mogu predvidjeti. Igrači koji iz Irana i susjednih zemalja dolaze u Europu željni su učenja i s njima treba imati strpljenja, ne može se očekivati da odmah uđu u stroj i budu veliko pojačanje - kazao nam je nedavno Sreten Ćuk, koji je radio s Moharramijem u Persepolisu.

No, to je tek ljetna priča, svašta se može promijeniti, iako je jasno da je Matel daleko od prve momčadi, a Iranac bi trebao biti njegova alternativa. Petar Stojanović sigurno u novoj sezoni neće biti jedini desni bek.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 21:39