BORIS KOVACEV/CROPIX
TRI KLJUČNA MEČA

Dinamo želi do Božića prestići Osijek, ali uoči velikog derbija Zoran Mamić je saznao vrlo lošu vijest...

Modri do kraja godine imaju četiri utakmice. Prva iduća, protiv CSKA Moskve, najnebitnija je u nizu
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. prosinac 2020. 07:57

Jedina loša vijest za Zorana Mamića iz Koprivnice jest treći žuti karton Lovre Majera. Neće svoju desetku Dinamov trener imati u važnom dvoboju na Rujevici, u derbiju protiv Rijeke, jednoj od tri prebitne utakmice do kraja ove 2020.

Tko bi rekao da će susret protiv ruskog CSKA-a biti najnevažniji Dinamov dvoboj u konkurenciji utakmica koje se nude na domaćim frontovima. U redu, bilo bi lijepo za Plave da završe Europsku ligu s pobjedom ili barem bez poraza, još i ljepše da ne prime gol pa budu prvi u povijesti koji su to uspjeli, ali ta je utakmica jedina u kojoj poraz ne bi imao baš nikakve posljedice za plasman, za buduće utakmice.

Vidjet ćemo kako će Zoran Mamić rasporediti snage, hoće li možda u tih 90 minuta dati šansu onima koji su manje igrali ili će ipak na teren poslati najbolje snage, sa željom da i momčad iz Moskve osjeti Dinamovu snagu. Jer, tri dvoboja koja dolaze nakon CSKA-a, nose u sebi puno više važnosti.

Prvi je, dakle, taj derbi na Rujevici. Dvaput zaredom Dinamo je tamo izgubio, proljetos u Kupu izgubio je Bjelica, pa onda u prvenstvu Jovićević. Kakav god bio odnos snaga, Rujevica je za Dinamo uvijek veliki izazov, tako će biti i sada, ne treba posebno naglašavati da Dinamu trebaju tri boda, jer Mamić i igrači nadaju se da će Božić ipak dočekati na prvom mjestu ljestvice, bez obzira na utakmice manjka.

Nakon Rujevice, Plave u Kupu čeka preporođeni i razigrani Rudeš, s uvijek motiviranim Marijem Carevićem na klupi. Nema popravnog, igra se jedna utakmica, Dinamo je zadnje Rabuzinovo Sunce uzeo 2018. godine, ove sezone to je vrlo važan cilj.
I onda, za kraj, Varaždin u Maksimiru, opet je sve jasno, tri boda su imperativ.

Između svega toga, treba istaknuti još jedan datum 14. prosinca, dan kad će Dinamo saznati i svog idućeg europskog suparnika, na startu europskog proljeća. Gdje će pogotovo Zagrepčane čekati gust i težak raspored, dvije odgođene utakmice s Hajdukom i Rijekom, pa im je zato i bitno do kraja zime biti stopostotan, da na proljeće ne moraju dodatno juriti i ganjati Osječane. Kad se sve zbroji, CSKA je samo generalka za Rujevicu! Gdje neće biti Lovre Majera...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 06:15