Nigel Robertha
 SCREENSHOT TWITTER
PREGOVORI U TIJEKU

Dinamo želi dovesti napadača iz malo poznate države, spremaju li se u Maksimiru na prodaju Petkovića!?

Teško je da će odmah zamijeniti neku od udarnih igli, ali kako doznajemo, neće puno ni koštati.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 14. prosinac 2020. 09:26

Iz menadžerskih izvora dobili smo potvrdu informacije koju su plasirali bugarski mediji, Dinamo pregovara s Levskim iz Sofije oko transfera Nigela Roberthe (22), napadača s Curacaa, rođenog u Nizozemskoj.

Robertha je prošao omladinsku školu Feyenoorda, igrao je i za mlađe selekcije Nizozemske, za Feyenoord je još sa 17 godina upisao i jedan nastup u Eredivisie. Nije se tamo uspio potpuno nametnuti, otišao je u Cambuur, a od ljeta 2019. član je bugarskog Levskog. Prošle sezone zabio je u 24 utakmice 11 pogodaka, ove sezone u prvenstvu je u 12 susreta dvaput bio strijelac.

Nisu, dakle, brojke koje bacaju u trans, niti je Robertha na prvu igrač za kojeg se može jamčiti da će biti pojačanje, Dinamo je ipak trenutno poneka razina više od sofijskog kluba. Kažu nam bugarski kolege da se radi o dobrom igraču, mladiću koji još može napredovati, da je brz, da zna zabiti gol, ali da dosta oscilira u izvedbama. Odigra dvije utakmice odlično, a onda u idućih nekoliko kao da nije na terenu.

No, navodno ne bi trebao biti ni preskup, manje od milijun eura, Bugari tvrde da bi ga Levski pustio i za 500 tisuća (na TM-u mu je vrijednost 1,3 milijuna eura), pa stoga i ne predstavlja neki veliki rizik. Inače, od prošle godine Robertha je reprezentativac Curacaa, ali još nije stigao upisati nijedan nastup. Dogovor Dinama i Levskog, kako čujemo, ne bi trebao biti problem pa bi već prije Božića Robertha mogao stići u Maksimir, nakon derbija s vječnim rivalom CSKA-om, koji se igra 18. prosinca.

Znači li potraga za napadačem i mogući dolazak Roberthe da u Maksimiru spremaju odlazak nekoga od aktualnih igrača? Petkovića, recimo? Moguće je, naravno, da netko ode, nakon još jedne odlične Dinamove jeseni, no možda sve to i nema veze s Roberthom, on će, ako dođe, tek morati dokazati da je pojačanje, teško da odmah može zamijeniti bilo koga od aktualnih uzdanica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 14:15