DAMIR KRAJAC/CROPIX
Provjetravanje svlačionice

Dinamo zgotovio još jedan transfer: Pouzdani branič seli kod Hrvata, evo koliko će Modri zaraditi

Zoran Mamić prošišćava redove, Kulenović je u Rijeci, na Hajrovića i Atiemwena ne računa...
Piše: Nikola Lipovac/JLObjavljeno: 23. rujan 2020. 12:05

Beskrajan dan je novinarima koji prate prijelazni rok nekog kluba, kako li je onda tek igračima koji su u središtu interesa?
Što se Joška Gvardiola tiče, odvjetnici RB Leipziga i Dinama još češljaju stavke ugovora koji je duži zbog pandemijskih uvjeta i jedna i druga strana žele se maksimalno osigurati, no bitno je ono što smo napisali još u nedjelju – „modri” su pristali ispuniti želju igrača i dogovorili se s „crvenim bikovima”, ali treba svaku potankost staviti na papir.

U utorak navečer zgotovljen je transfer Emira Dilavera u Rizespor našeg trenera Stjepana Tomasa, Turci su pristali na milijun eura odštete koliko je tražio Dinamo za 29-godišnjeg stopera s kojim je proljetos produžio ugovor do 2022. Tako će u subotu u 1/16 finala Kupa u Ferdinandovcu (15.00) povratnički debi imati Dino Perić.

Menadžeri svesrdno rade i na prodaji Amera Gojaka, kojeg s jedne strane želi berlinska Hertha i kako možemo zaključiti, Gojakov otac „navija” za tu opciju, no brojna je i svita talijanskih klubova koja u svojim redovima želi vidjeti reprezentativnog BiH-vezista: Bologna, Genoa, Sassuolo, možda i netko čije ime se namjerno ne želi reći jer je zapravo najveći favorit...

Što se ostalih igrača tiče, L’Equipe piše kako je prioritet Rennesa nakon prodaje Edouarda Mendyja Chelseaju dosadašnji vratar Dijona Alfred Gomis (27), lani kupljen za milijun eura, a sada bi mogao biti prodan za 10. Gomisov je agent poznati Talijan Giovani Branchini, koji pak, piše dalje francuski sportski dnevnik poznat po pouzdanim izvorima, želi da Gomis ostane još godinu dana u gradu senfa, pa nudi Rennesu svog nešto starijeg klijenta, 33-godišnjeg Salvatorea Sirigua iz Torina, koji je nekad branio za Paris SG i ima iskustvo u Ligi prvaka, što je Rennesu važno. Međutim, klub iz Bretanje želi mlađeg čuvara mreže, pa mu je stoga ponuđen i Dinamov Dominik Livaković (25). No, nikakav upit još nije došao na WhatsApp vodećih ljudi hrvatskog prvaka...

Pisali smo već da su mnogi talijanski klubovi bacili oko i na Antonija Marina, čiji su agenti dobro povezani s tim tržištem, no u Dinamu su stava da 19-godišnji napadač, koji još nije dobio priliku u kontinuitetu u plavom dresu, nije na prodaju, sve upite dosad nazivaju „smiješnima”.

Kako bilo, Zoran Mamić pročišćava svlačionicu: Kulenović je već u Rijeci, Milić ide prema Varaždinu, a na Hajrovića i Atiemwena se više ne računa i eto kadra skraćenog na 20 igrala i tri vratara, eventualne popune iz druge momčadi. Činjenica jest, što prije se definira kadar i oni koji ostanu fokusiraju samo na treninge i utakmice, a ne snove o ovoj ili onoj ligi ili klubu, bit će struci lakše raditi na poboljšanju igre.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 09:30