GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
NOVOSTI IZ REDOVA MODRIH

Dinamov defenzivac ‘aut‘ dva tjedna, maksimirski travnjak u lošem stanju, a dvojac ide na posudbu

Iranski defenzivac ozlijedio se u zadnjoj pripremnoj utakmici protiv Rostova u Sloveniji
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. srpanj 2021. 15:03

Sadegh Moharrami ozlijedio se u zadnjoj pripremnoj utakmici protiv Rostova u Sloveniji, a nakon prvih dobrih prognoza, stigla je informacija da mu je stradao stražnji ligament u koljenu.

U istom koljenu zbog kojega je pauzirao više od pola godine. Ipak, ovog puta nije tako strašno, pokazalo se na kraju da može proći bez operacije te da će pauzirati oko dva tjedna, a onda krenuti u lagani trening. Hoće li odmah potom i zaigrati, ovisit će o procesu oporavka. No, Moharrami sigurno neće biti u kadru na početku sezone, ni za Valur, vrlo izvjesno niti za prvu utakmicu s Omonijom, ako Modri prođu Islanđane.

Upiti za Stojanovića

Inače, minulih se dana opet pojavila priča da bi Petar Stojanović ovoga ljeta mogao otići iz Dinama. Slovenski reprezentativac jedan je od onih s najduljim stažem u Maksimiru i već dulje se nagađa da bi mogao napraviti transfer. Pogotovo kad je zimus došao Stefan Ristovski i Stojanović malo pao u drugi plan. Na slovenskom dijelu priprema bio je vrlo raspoložen, odigrao dobre partije, a načuli smo da za njega postoji interes inozemnih klubova, navodno je ozbiljno zagrizao i jedan talijanski prvoligaš. Već ranije je dobivao upite iz Turske, Grčke, također iz Italije, spominjala se i Njemačka, međutim, Stojanović je na kraju ipak ostao u Maksimiru.

Inače, primijetili smo u četvrtak da je maksimirski travnjak u lošem stanju, trave na njemu gotovo da i nema. Nešto ga je “napalo” i zarazilo, neki parazit, pa ga sad treba ponovno urediti i pripremiti za početak sezone. Do utakmice s Valurom trebao bi biti u upotrebnom stanju.

Fantastičan ugovor

Nadalje, Dinamo će uskoro predstaviti nove dresove za novu sezonu, a prije toga je predstavio novog glavnog sponzora, čije će ime stajati na prednjoj strani dresa iduće tri godine. To će biti PSK, Prva sportska kladionica. Nije, zasad, poznato koliko će Dinamo zaraditi uime ovog sponzorstva, PSK će biti, dakle, glavni sponzor, ali svi kažu da se radi o fantastičnom ugovoru za ova pandemijska vremena i da se malo klubova u Hrvatskoj i okolici može pohvaliti takvim iznosima.

Na predstavljanju novog sponzora predsjednik kluba Mirko Barišić još je jednom najavio da je Dinamo odlučio sam graditi stadion i da se nada da će uz pomoć Grada to konačno i uspjeti. Vidjet ćemo...

Dinamova zlatna memorabilija

Dinamo je u prodaju, po cijeni od 449 kuna, stavio pločicu koja simbolički označava godišnju ulaznicu "sezone za pamćenje", dakle, ove prošle u kojoj navijači nisu mogli biti na tribinama u najjačim europskim utakmicama, a izrađena je od legure cinka s presvlakom 24-karatnog zlata. U paketu s memorabilijom ide i Dinamo USB stick memorije 16GB, koji uključuje digitalne matchday programe iz utakmica protiv Krasnodara, Tottenhama i Villarreala za vječnu uspomenu na uspješnu sezonu 2020./21.

Burton bi radije van

U slučaju Denija Jurića vidjeli smo da se uspostavio odnos između Dinama i Šibenika. Na tome, po svemu sudeći, neće završiti. Naši izvori potvrdili su da bi prema Šubićevcu na posudbu mogli krenuti Robbie Burton i Edin Julardžija. U Dinamu ne bi imali ništa protiv da defenzivni i ofenzivni veznjak krenu u Krešimirov grad, ali kod Burtona postoji jedan problem. Mladić ne bi želio na posudbu u HNL, već u neki inozemni klub. Kako će se priča dalje razvijati, vidjet ćemo idućih dana...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 06:54