Zagreb, 030113.Banski dvori, Hrvatska Vlada.U zgradi Hrvatske Vlade odrzana je prva ovogodisnja redovna sjednica Vlade Republike Hrvatske.Na fotografiji: ministar obrazovanja i sporta Zeljko Jovanovic.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX
DOSTA IM JE TERORA

Dinamov direktor Svetina prijeti ministru: Jovanovića ćemo prijaviti Fifi, Uefi, MOO-u

Piše: R. ŠolaObjavljeno: 21. veljača 2013. 15:08

Dinamov direktor Tomislav Svetina, inače pravnik po struci, nije dobro primio posljednji istup ministra Jovanovića vezan uz Dinamo, odnosno rad Dinamove Skupštine.

- Je li moguće da doktor medicine dijeli pravne lekcije odvjetniku Marijanu Hanžekoviću koji je jedan od najuglednijih hrvatskih odvjetnika te zasigurno jedan od najvećih autoriteta kada je sportsko pravo u pitanju. K tome, Hanžeković je sudjelovao u izradi Zakona o sportu na koji se ministar Jovanović poziva. Međutim, sve to ne treba čuditi jer riječ je o čovjeku koji vrlo lako dijeli diskvalifikacije. Biskupima, roditeljima, prosvjetnim radnicima...

Svetina je u ime Dinama još jednom pozvao sportske inspektore da dođu u klub.

- Ministar stalno priča o sukobu interesa u Dinamu, a nitko se iz Ministarstva nikada nije pojavio u našem klubu kako bi napravio nadzor, barem poslušao drugu stranu i uzeo na uvid potpunu dokumentaciju. Jovanovićevi istupi doslovno sliče autokratskom režimu. Članak 28. stavka 2 Zakona o sportskoj inspekciji navodi, citiram, sljedeće: “Nitko ne smije, koristeći se službenim položajem ili na drugi način inspektora ometati u pokretanju postupka niti smije inspektoru naređivati, sprečavati ga ili ometati u provedbi nadzora i poduzimanju mjera i radnji za koje je ovlašten.” A kako možemo tumačiti ministrove stalne istupe, nego klasičnim pritiskom?

Dinamov je direktor za kraj odlučno poručio:

- Ministar se sada može skrivati iza imuniteta koji mu omoguće funkcija, pa se protiv njega ne mogu voditi određeni postupci. No, Dinamo će se obratiti Uefi, Fifi i Međunarodnom olimpijskom odboru te ih, potkrijepljeno konkretnom dokumentacijom, izvijestiti o svemu što je izgovorio.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. svibanj 2024 13:15