Damir Krajac / CROPIX
ČEKAJU PRILIKU

DINAMOV DVOJAC HAJ & HO DALEKO OD GLAVNIH ULOGA Nema sukoba, nema ozljeda, došli su uz velike najave, pa zajedno skupili tek 23 minute

Dvojac Haj & Ho zasad tek u drugom ili trećem planu
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. veljača 2018. 22:48

Iako derbi na Rujevici nije odigran, ‘utakmica’ je otkrila i potvrdila neka razmišljanja Marija Cvitanovića. Kad govorimo o njima, a oni su tema, zaključak glasi - dvojica BiH reprezentativaca ovog su trenutka Dinamovu treneru daleko od prvog plana. Izet Hajrović i Armin Hodžić, dvojac HajHo, nije ni blizu glavnim ulogama u proljetnom Dinamu.

- Hajrović? Ništa se nije dogodilo, nije među 18 igrača - rekao nam je u Rijeci trener Mario Cvitanović.

Doista, kako smo i čuli, Hajrović nije ozlijeđen, niti je posrijedi neki sukob, jednostavno, Cvitanović je procijenio da Hajrović još nije u formi i fizičkom stanju biti od velike pomoći momčadi. U trenutku kad su svi ostali zdravi, kad ionako ima viška igrača, odlučio je Cvitanović Hajrovića ostaviti u Zagrebu i pripremiti za nastavak sezone. Ne znamo kako je Hajrović dočekao tu odluku i hoće li ona utjecati na njega, no vjerujemo da će tijekom proljeća dobiti šansu.

Osijek, 100218. 
Stadion Gradski vrt. Utakmica Hrvatske Telekom Prve lige Osijek-Dinamo, 21. kolo.
Na fotografiji: Izet Hajrovic.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Foto: Vlado Kos / CROPIX

Jer, dobili su je i svi ostali igrači, a on je ipak igrač s pedigreom, sigurno ga se neće u Maksimiru samo tako odreći. No, sve po redu, treba i on biti strpljiv, ne može odmah u prvih 11, stigao je zadnjih dana prelaznog roka, normalno je da mu treba neko vrijeme da se izbori za status. Ali, u ovom je trenutku veliko i zvučno pojačanje izvan popisa glavnih glumaca.

A u tek nešto boljoj situaciji je njegov sunarodnjak Armin Hodžić. Napadač koji je lani u ovo doba igrao u životnoj formi, sad se bori, doslovno, za svaku minutu na terenu. Baš tu jednu, jedinu, upisao je u Gradskom vrtu, ušao u sudačkoj nadoknadi.

- Mogli bismo Gavranović i ja biti dobar tandem na proljeće, igrati zajedno - rekao nam je Hodžić još tijekom prvog dijela zimskih priprema u Rovinju.

Koprivnica, 051117.
Na Gradskom stadionu igra se 15. kolo prve HNL Slaven Belupo - Dinamo.
Na fotografiji: Hodzic.
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix

Međutim, iako je Cvitanović tvrdio da još nema prvih 11, bilo je jasno da je Gavranović njegov prvi izbor i da, u bilo kojoj kombinaciji i bilo kojem sustavu igre, nema mjesta za obojicu. Hodžić jest zabijao na pripremama, trudio se, pokušao držati korak, ali doista se teško izboriti za mjesto kraj Soudanija, Olma i Gavranovića.

Lani je Hodžić upravo na startu proljeća držao Dinamo, u razdoblju od 18. veljače do 19. ožujka zabio je u prvenstvu i Kupu čak 12 golova! Potpuno je istisnuo Angela Henriqueza, međutim, uvijek mu je nedostajao pogodak u nekoj velikoj utakmici, u derbijima protiv Rijeke i(li) Hajduka. Riječanima je zabio jedan tek u zadnjem kolu, u onoj utakmica koja nije bila važna. Hajduku još nije zabio.

Belupo kao šansa

Logično je da je Gavranović sada ispred njega, ipak je riječ o zvučnom i velikom transferu, o igraču koji je bio najjača napadačka poluga aktualnog prvaka. Ali, naravno, nada se i Hodžić da će se nešto promijeniti, da će dobiti priliku tijekom sezone i opet tresti mreže.

- Igrači sami svojim prezentacijama na treninzima i utakmicama određuju tko će igrati - često ponavlja Cvitanović.

Trenutno su karte posložene tako da su dvojica BiH reprezentativaca u dvije proljetne utakmice skupili zajedno - 23 minute! Da Hajrović na Rujevici nije bio ni u zapisniku. Jedno od glavnih pitanja ovog proljeća jest može li se nešto promijeniti, hoće li dvojac HajHo i dalje dobivati minute na kapaljku ili će igrati značajniju ulogu na putu do naslova? Možda je Slaven Belupo prilika za obojicu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 23:30