DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
DOBIO JE PRILIKU

Dinamov džoker s klupe ne odustaje: ‘Vjerujem da će se i meni otvoriti, da ću pokazati koliko vrijedim‘

‘Jedva čekam doći kući, bila je teška sezona. Bez obzira što nisam branio...‘
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. svibanj 2021. 08:12

Opet mi o mogućem odlasku Dominika Livakovića, koliko god svi u Maksimiru ponavljaju da bi ga htjeli zadržati. Logično je da ga žele zadržati, radi se o reprezentativnoj “jedinici”, ali iz istog razloga logično je i da bi naljeto mogao otići. Dogodi li se transfer, pitanje će biti hoće li nova Dinamova “jedinica” biti Danijel Zagorac ili Ivan Nevistić?
Zagorac je neki dan sjajno branio protiv Gorice, onda baš i nije imao svoj dan u finalu Kupa. I nije tražio opravdanja, dan kasnije spremno je stao pred diktafone i kamere.

- Ono što je najbitnije, svoje ciljeve smo ostavili, napravili iskorak u Europi, osvojili dvostruku krunu. Ovo je jedna od najboljih sezona u povijesti - započeo je Zagorac, vraćajući fokus na to neobično finale. I klizav teren.

Bila je teška sezona

- Finale je bilo idealno za gledatelje, ali za nas golmane to je bila noćna mora. No, po nenogometnim uvjetima smo se bolje snašli i pokazali kvalitetu i ogromnu količinu energije i želje. Primio sam dva gola ni iz čega, nisam ni trepnuo, onda skrivim taj penal. Možda bih to pripisao nedostatku utakmica, jer nisam puno branio, možda mi je fokus odvukao i teren, trebaš malo pripaziti i kako ćeš primiti loptu. Drago mi je da ta greška nije utjecala na rezultat. Mogu reći da mi je to prva utakmica u kojoj sam isključivi krivac otkad sam došao u Dinamo. Nemam si što predbaciti, dajem maksimum, a greške se događaju, dešavat će se, samo treba dalje raditi.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

Vratimo se na uvod teksta. Kakvi su planovi Danijela Zagorca u bliskoj budućnosti? Ako ode Livaković, tu je Nevistić, ako ne ode, Zagorca opet čeka mala minutaža?
- Planovi? I kroz život i kroz karijeru sam shvatio da ne treba ništa planirati, uvijek bih dobio neku “plesku”. Kroz karijeru me pratila moja fanatična borba, karakter koji se nikad ne predaje, dajem uvijek svoj maksimum. I nadam se da će mi se jednom otvoriti, da ću dobiti kontinuitet kojim ću pokazati koliko doista vrijedim. Ovako, gledajući iz moje perspektive, znam da nisam blizu svog maksimuma, da mogu puno bolje, nadam se da će doći kontinuitet u kojem ću pokazati pravo lice.

Sad ide na odmor, dugo nije bio kući.
- Jedva čekam doći kući, bila je teška sezona. Bez obzira što nisam branio, živio sam s ekipom svaki dan, puno je tu bilo emocija, puno stresa. Nisam bio kući od siječnja, dobro će mi doći da napunim baterije ovih 15 dana. Pa onda opet ispočetka.

Da, kreće sezona ranije nego inače, Dinamo igra prvo pretkolo Lige prvaka, neće biti jednostavno?
- Najbitnije su utakmice opet na početku, ne samo u Europi, treba dobro ući u prvenstvo. Ima dosta nagaznih mina u tom prvom pretkolu, trebamo sve ozbiljno shvatiti, bit ćemo vjerojatno i bez reprezentativaca, ali imamo širinu i kvalitetu.

Gladan pobjeda

Kako sad stvari stoje možda će baš on braniti u tim prvim utakmicama sezone?
- Nadam se da ću braniti, to mi je cilj, to mi je želja, ali ne znam kako će se otvoriti.

A kad će se otvoriti ako ne sad, ipak su mu već 34 godine?
- Imam 34, ali kao da imam 24. Istina, imao sam nekih problema s ozljedama ove sezone, trenirao sam tri, četiri mjeseca s puknutom koščicom u stopalu. Nisam htio pauzirati, jer sam gladan pobjeda, izuzetno motiviran, želim pokazati kvalitetu.

Jesu li mu na dvostrukoj kruni čestitali i prijatelji hajdukovci, s obzirom na to da je i njima Dinamo pomogao?
- Ma ne, čestitali su mi oni koji navijaju za mene i moje uspjehe.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 21:25