Zoran Mamić
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
USKRSNUĆE

Dinamov konačni popis za Europu: Na listi i jedno potpuno neočekivano ime, čovjek s brojem 80!

Zadnje europske minute za modre odigrao je još protiv Manchester Citiyja i to na Etihadu...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 11. listopad 2020. 12:51

Objavila je UEFA u četvrtak i službene liste momčadi koje će se natjecati u Europskoj ligi ove jeseni. Dinamov je popis 25 igrača (21 igrač plus četiri vratara) uglavnom očekivan i u skladu s predviđanjima o kojima smo već pisali.

Od onih koji su još dodani, uz Burtona i Franjića koji su i bili očekivani, na popisu se iznenađujuće našao Iyayi Atiemwen. Nigerijac se već prije nekog vremena priključio treninzima prve momčadi, međutim, čitavo vrijeme uz dodatak da je to samo dok klub ne riješi njegovu situaciju, dok mu se ne pronađe novi klub, za posudbu ili transfer.

Sve se izjalovilo

On nije čak priključen niti Dinamu II, a nije ni igrao nedavno u Kupu u Ferdinandovcu, što znači da doista u Maksimiru s njim ne računaju. Ili nisu računali.

image
Ijayi Atiemwen
RONALD GORSIC/CROPIX

No, kako su sve opcije njegova odlaska propale, nije pronašao klub u kojemu bi igrao, Atiemwen je ostao u Maksimiru. I sad će, barem službeno, s brojem 80 na leđima, konkurirati za nastupe u Europskoj ligi. Zadnje europske minute za Modre odigrao je Atiemwen na Etihadu protiv Manchester Cityja, ušao je tada u igru u zadnjih sedam minuta, dok je posljednji put općenito za Dinamo zaigrao protiv Lokomotive u prosincu 2019.

Potom je otišao na Kajzericu na posudbu, koja mu je ovog ljeta istekla. Ali, budući da je bio ozlijeđen i nije trenirao neko vrijeme, bilo mu je teško pronaći i klub, u Lokomotivi nije ostao, u Dinamu nije imao mjesta.

Svi su se nadali da će do kraja prijelaznog roka Nigerijac i Dinamo uspjeti pronaći neko rješenje, no Atiemwen je i dalje u Maksimiru. Spominjalo se, recimo, da je Dinamo nudio Atiemwena Hajduku, uz novac, za Jaira, no u Maksimiru su to demantirali, spominjali su se ranije još neki klubovi u kojima bi on mogao nastaviti karijeru. Sve se izjalovilo. Ne znamo kakvi su sad Dinamovi planovi s Atiemwenom, je li on na popisu za Europu samo “pro forma”, zlu ne trebalo, ili će dobiti poneku minutu već u HNL utakmicama i time se pokušati ponovno nametnuti.

image
Izet Hajrović
GORAN MEHKEK/CROPIX

Čeka neku opciju

Međutim, kad već govorimo o otpisanima i ponovno “uskrslima”, recimo da je u Dinamu još uvijek Izet Hajrović. Nije niti on našao klub u prijelaznom roku, trenira s drugom momčadi, a ne igra utakmice. I nije prijavljen za Europsku ligu. Hajrović i dalje čeka neku opciju za odlazak iz Dinama.

Neobično je da još nije uspio pronaći neki klub u kojem bi igrao, s obzirom na partije koje je svojevremeno pokazivao u Dinamu, u odnosu na Atiemwena, recimo - neusporedivo. Možda ne bi bilo naodmet, kad već nikamo ne ide, pokušati vratiti Hajrovića u neku pristojnu formu, pa da barem u HNL-u odradi poneku dionicu i rastereti igrače koji će biti koncentrirani na Europu.

Ovako, plaćati ga da ne igra to je, svakako, najgora opcija. Za klub, naravno, a ne vjerujemo niti da Hajrović uživa u takvom statusu.

Konačna Dinamova lista za Europsku ligu

VRATARI
Dominik Livaković, Danijel Zagorac, Renato Josipović, Nikola Čavlina.

BRANIČI
Sadegh Moharrami, Petar Stojanović, Rasmus Lauritsen, Dino Perić, Kevin Theophile-Catherine, Joško Gvardiol, Josip Šutalo, Marin Leovac.

VEZNJACI
Arijan Ademi, Luka Ivanušec, Kristijan Jakić, Lovro Majer, Marko Tolić, Bartol Franjić, Robbie Burton.

NAPADAČI
Mislav Oršić, Iyayi Atiemwen, Komnen Andrić, Lirim Kastrati, Bruno Petković, Mario Gavranović.

Konačna Rijekina lista za Europsku ligu

VRATARI
David Nwolokor, Andrej Prskalo, Ivan Nevistić

BRANIČI
Filip Braut, Nino Galović, Darko Velkoski, Zoran Arsenić, Momčilo Raspopović, Armando Anastasio, Joao Escoval, Ivan Tomečak, Luka Capan, Hrvoje Smolčić

VEZNJACI
Ivan Lepinjica, Robert Murić, Tibor Halilović, Domagoj Pavičić, Adam Gnezda Čerin, Franko Andrijašević, Daniel Štefulj, Stjepan Lončar

NAPADAČI
Sterling Yateke, Luka Menalo, Sandro Kulenović

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 21:32