Foto: Damir Krajac / CROPIX
'UŽASAN OSJEĆAJ'

DINAMOV MLADI REPREZENTATIVAC U DETALJE OPISAO STRAVIČAN TRENUTAK 'Bilo je užasno! Mislio sam da ću umrijeti, sat vremena sam disao kao Darth Vader'

Borna Sosa, Dinamov mladi reprezentativac, prepričao kako ga je na zagrijavanju Amir Rrahmani nehotice pogodio loptom u - grkljan
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. travanj 2018. 20:17

Prava drama odvijala se prije utakmice Istre 1961 i Dinama na Drosini. Srećom, drama sa sretnim završetkom... Akteri dramatičnog događaja bili su Dinamov stoper Amir Rrahmani, modri lijevi bočni Borna Sosa i - lopta!

Što se događalo u Puli? To nam je jučer u detalje ispričao jedan od najvećih Dinamovih talenata, mladi hrvatski reprezentativac i član udarne postave Borna Sosa, koji je zbog dramatičnog doživljaja morao propustiti utakmicu s Istrinim nogometašima.

- Za početak, hvala dragom Bogu da je sve dobro prošlo... Dakle, izašli smo na zagrijavanje, a na zagrijavanju se obično na početku lagano dodaješ, od noge do noge. Rrahmani je htio dodati dijagonalu, ali je promašio udarac te me loptom pogodio izravno u grkljan! Bilo je posve neočekivano, ja sam lagano trčkarao, nevjerojatno je da me lopta baš tako pogodila - priča nam Sosa.

Pao je na pod, srušio se odmah nakon što ga je pogodila lopta...

- Nakratko sam ostao bez svijesti! Međutim, kad se svijest vratila, nisam mogao udahnuti! Zrak nije ulazio u pluća. Odmah se na mene bacio Arijan Ademi, izvadio mi je jezik, kako se ne bih ugušio. Odmah su stigli iz medicinske službe, držali su mi jezik vani, te glavu u određenom položaju kako se ne bih ugušio. Stalno su mi govorili “smiri se, smiri se...” jer sam u toj situaciji paničario, s obzirom na to da nisam mogao doći do zraka. A kad sam konačno uhvatio zrak, valjda je reagirao obrambeni mehanizam, pa mi je sve nateklo.

S obzirom na to da je sve prošlo dobro, Borna je jučer bio spreman i na šalu.

- Nakon svega toga, sat vremena disao sam kao Darth Vader!

Ako netko slučajno ne zna, Darth Vader je lik iz serijala Ratovi zvijezda koji kod disanja ispušta čudne zvukove.

- Bio je to užasan osjećaj. Imao sam dojam da dišem na slamku. Svaki udisaj i izdisaj bili su živa muka, hvatanje zraka, života. Doslovno.

Priznaje da se jako uplašio.

- Kako se ne bih uplašio, bio sam u šoku. Nikome na svijetu to ne bih poželio. Zamislite taj osjećaj, želite udahnuti, a ne možete doći do zraka. Užasno je bilo, stvarno užasno. Nevjerojatno, trčkarate, zagrijavate se, a onda vas lopta pogodi i stvori se šokantna, dramatična situacija.

Veli da se Amir Rrahmani također uplašio...

- Da, i on se uplašio, jer ta scena nije lijepo izgledala. Nego, ja sam gotovo siguran da se ni jednom nogometašu na svijetu nije dogodilo da ga je lopta na zagrijavanju pogodila u grkljan! Ja sam sigurno prvi, možda ostanem jedini. Nigdje, baš nigdje nikada nisam pročitao ili čuo za takav slučaj. Jeste li vi?

Naš odgovor je bio jasan - nismo! Nego, zaista je nevjerojatno što se događa na našim nogometnim terenima u posljednje vrijeme. Kao da se neka zla karma nadvila na hrvatski nogomet. Prije nekog vremena prisjetili smo se tragične smrti Hrvoja Ćustića, onda smo bili svjedoci tragedije Brune Bobana nakon što ga je lopta pogodila u prsa, u ovom kolu riječki napadač Čolak nogom je pogodio mladog Brunu Godu, igrač Slaven Belupa izgubio je svijest, pa sad ovaj slučaj Borne Sose..

- Da, vidio sam kako je Goda izgubio svijest, zaista je izgledalo strašno. Jako je nezgodno kad te suparnik ili lopta pogode u glavu. Vidite vi to, u sekundi se može dogoditi tragedija. Iz čista mira. A tek poslije slijedi dodatni šok. Kad se sve smirilo, shvatio sam da sam mogao umrijeti! Onako, iz ničega...

Naravno, obavio je kasnije sve pretrage.

- Bio sam na pretragama, gledalo se da se nešto nije pomaknulo grkljan ili što ja već znam. Hvala Bogu sve je u redu. Sad je sve super, u subotu sam spreman za utakmicu s Cibalijom - zaključio je Borna Sosa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 01:08