Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
LOV NA DUPLU KRUNU

DINAMOV NAPADAČ POSLAO JASNU PORUKU NAKON PORAZA OD AKTUALNOG PRVAKA 'U Koprivnici jednostavno moramo pobijediti'

MARIO GAVRANOVIĆ Dinamov napadač uoči jedne od ključnih utakmica Modrih
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. travanj 2018. 15:31

Nakon poraza Dinama od Rijeke porazgovarali smo s modrim napadačem Mariom Gavranovićem. Sada se tek vidi koliko su bili važni njegovi pogoci na Poljudu. Da nije bilo Gavre, koji je donio trijumf Modrima u najvažnijoj utakmici sezone, bilo bi burno u Maksimiru, naslov prvaka bio pod znakom pitanja.

- Ma, ta utakmica na Poljudu je zaboravljena! Onog trenutka kad je završena, nismo više razmišljali o njoj. Znate, jest da smo pobijedili Hajduk, ali svaka pobjeda vrijedi tri boda. Tako da zaista ne bih više o tom događaju - kazao nam je Gavranović.

Skroman momak, ne želi se gurati u prvi plan, ne pada mu na pamet odgovarati na kompliment da je upravo on Dinamu donio titulu, koja je izvjesna bez obzira na poraz od Rijeke u Maksimiru.

- Gledamo samo prema naprijed. Za utakmicu s Slavenom Belupom u Koprivnici vraćaju nam se igrači koji su imali “višak” kartona. Neki naši igrači su ozlijeđeni duže vrijeme. Moramo vidjeti u čemu je problem, zašto imamo tako veliki broj ozljeda...

Nažalost, to je zaista veliki problem Modrih. U zimskom prijelaznom roku nije bilo većeg dovođenja igrača, nije se željelo da se u svlačionici stvara gužva, mogućnost da dođe do nekog većeg nezadovoljstva onih koji ne bi dobivali adekvatnu minutažu. Klupski plan bio je jasan, prodati nekoliko igrača u ovom ljetnom prijelaznom roku, te onda tek dovoditi nova lica. Međutim, stvari ponekad nisu idealne, eto vidite kako su se promiješale karte, u srazu s Rijekom Dinamo je igrao “osakaćenog” rostera.

Dupla kruna za kraj

- Sad je najvažnije koncentrirati se na završetak prvenstva te osvojiti naslov prvaka. Naravno, učiniti sve da se osvoji i Kup, bilo bi prekrasno sezonu završiti s duplom krunom.

Priznao nam je Gavranović da je iza sebe imao jako težak tjedan...

- Nisam trenirao punim kapacitetom, jedva sam se uspio pripremiti za utakmicu s Rijekom. Sa Slavenom Belupom igramo već u petak. Ovaj tjedan iznimno je važno dobro se pripremiti, jer u utakmici u Koprivnici jednostavno moramo pobijediti!

Podsjetimo, Gavranović je imao problema s aduktorom, trener Jurčević je dva sata prije utakmice s Majstorima s mora odlučio gurnuti ga u sastav, a švicarski reprezentativac je inzistirao da igra na Poljudu.

- Nema više bolova u aduktoru, ali na utakmici s Rijekom osjetio sam da neko vrijeme nisam trenirao. Osjeti se to, nisam se tjelesno osjećao kako bih trebao. No sve se to zaboravlja, idemo sad u Koprivnicu po trijumf koji bi nam tako mnogo značio.

Raspored konkurenata za naslov do kraja sezone:

Dinamo

Slaven Belupo - Dinamo

Lokomotiva - Dinamo

Rudeš - Dinamo

Dinamo - Inter

Rijeka

Lokomotiva - Rijeka

Rijeka - Inter

Cibalia - Rijeka

Rijeka - Hajduk

Hajduk

Rudeš - Hajduk

Istra - Hajduk

Hajduk - Osijek

Rijeka - Hajduk

Rijeka

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 12:22