CROPIX
IMPRESIVNO, NEMA ŠTO

DINAMOV NOVI ADUT OBJASNIO CIJELOJ REGIJI: 'Pa Dinamo u finalu Lige prvaka ima trojicu bivših igrača! Pa to na ovim prostorima nema nitko drugi!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. svibanj 2018. 20:55

Ozljedom Ante Ćorića, Izet Hajrović ostao je, zapravo, rijetka Dinamova ofenzivna opcija u veznom redu. Iako je u načelu krilo, Hajrović bi do kraja sezone mogao preuzeti ključeve Dinamove igre, biti taj koji će razigravati, donositi loptu pred gol. Na neki način od Hajrovića će se u idućim utakmicama očekivati još više, mora na leđa preuzeti još više odgovornosti.

- Prije svega, moja očekivanja su najveća. Ja od sebe najviše očekujem u svakoj utakmici, bez obzira na ime protivnika. To mi je motivacija - samouvjeren je Hajrović.

Mogu dati i više

Vjeruje da je stigao kraj Dinamovim posrtajima i odgađanju osvajanja naslova.

- Kad god možemo staviti obje ruke na trofej, mi propustimo priliku. Ali zato će biti slađe slaviti na kraju. Uostalom, to je još jedan od dokaza da HNL nije tako slaba liga kako se želi prikazati.

Većina se slaže da je Hajrović dosad pokazao da je ‘drugačiji igrač’, da ima kvalitetu za Dinamo. Kako on sam sebe vidi?

- Zadovoljan sam, iako mislim da mogu dati još više. Priključio sam se pred kraj priprema i odmah ušao u vatru pa nisam imao neki period za adaptaciju. Nakon sezone ću se dobro odmoriti, proći cijele pripreme i tada ću biti onaj pravi.

Kakva su mu osobna očekivanja od ove završnice sezone? Možda neki atraktivan gol u finalu Kupa?

- Ne mora biti atraktivan ako lopta završi u mreži. Bio bi to sjajan kraj sezone, ali polako. Do finala Kupa još moramo riješiti nekoliko utakmica u HNL-u. O tome ćemo misliti nakon posljednjeg kola.

Stigao je Mario Budimir, odmah u prvom nastupu je zabio. Kakvi su mu prvi dojmovi o tom igraču?

- Još ga trebam malo osjetiti, ali 13 golova u Rudešu nije malo. Fizički djeluje moćno, iskusan je i mislim da bi mogao biti pojačanje za Dinamo.

Zadnjih se dana intenzivirala priča o odlascima nekih igrača. Sosa je već bio u Stuttgartu. Ćorić je blizu Rome, Benković, Šemper, Livaković... također se spominju u kontekstu Bundeslige. Mogu li se ti mladi igrači nametnuti već sad u najjačim ligama, prvenstveno u Bundesligi u kojoj je igrao i Hajrović?

- Ne bih ulazio u špekulacije, ali Dinamo je i prije imao dobar materijal za Europu pa ne vidim razlog da to ne bude i s ovim igračima koji se spominju kao mogući transferi u Njemačku i Italiju. Uostalom, Dinamo u finalu Lige prvaka ima trojicu svojih bivših igrača. Pa to je fantastičan podatak kojim se malo tko može pohvaliti, a na ovim prostorima nitko osim Dinama.

Samo malo sreće...

No, odu li igrači, hoće li Dinamo biti konkurentan u europskim dvobojima, sigurno će trebati neku dodatnu vrijednost?

- Malo sreće prilikom ždrijeba, doza iskustva i vrijeme za uigravanje. Kvaliteta nije sporna za jednu dobru europsku sezonu, pri tome mislim na nastup u nekoj od skupina. Ako se ovo troje poklopi, mislim da možemo biti konkurentni u europskim okvirima.

Hajrovićevo najpozitivnije iskustvo dosad iz HNL-a jest...

- Pobjeda na Poljudu je nešto što me najviše dojmilo!

A najnegativnije?

- Od loših stvari stvarno ne mogu ništa izdvojiti - govori Hajrović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 13:08