TRAŽENA ROBA

Dinamov playmaker na meti Uniteda: Sir Alex želi potpisati Kovačića sljedećeg ljeta!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. listopad 2011. 12:41

Mateo Kovačić, 17-godišnji playmaker zagrebačkog Dinama, na meti je najvećih europskih klubova. Manchester United vjeruje da je ''prvi u redu'', nakon što je Sir Alex Ferguson pokazao osobni interes za Kovačića, piše Goal.com.

Kovačića prate neki od najvećih klubovima diljem Europe, poput Arsenala, Juventusa i Bayerna. Emisari Manchester Uniteda nekoliko su puta pratili darovitog hrvatskog veznjaka, te je klub s Old Trafforda obznanio svoje zanimanje i njegovom klubu Dinamu i predstavnicima 17-godišnjeg igrača, koji je već standardan u prvoj momčadi Dinama.

Kovačića, kojeg mnogi uspoređuju s Lukom Modrićem, Dinamo je već procijenio na 10 milijuna funti, piše Goal.com. U Dinamu tvrde da se Arsenal minulog ljeta povukao iz mogućeg posla, jer je procijenio da je zahtjev za odštetu previsok.

- Manchester United je jasno dao do znanja da pozorno prati Kovačića, te da u njemu vidi buduću zvijezdu. S obzirom na njegove godine i postavljenu cijenu, vjerojatno bi u siječanjskom prijelaznom roku bilo prerano za transfer, ali povratne informacije govore o sklonosti igrača za preseljenje na Old Trafford i United je favorit za njegov potpis – izjavio je neimenovani izvor za Goal.com.

Prema ovome bi se dalo zaključiti kako je Ferguson naumio i dalje pratiti Dinamovog dragulja, te ga pokušati dovesti u svoj klub u sljedećem ljetnom prijelaznom roku.

Goal.com podsjeća i na izjavu koju je Kovačićev menadžer Marcel Kacinari dao prošlog mjeseca.

- Najvjerojatnije je da će Mateo put Engleske, a klubovi poput Manchester Uniteda i Arsenala predvode utrku za njime. Dinamo Zagreb je u prošlosti već obavljao posao s nekoliko klubova iz Premiershipa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 00:31