CROPIX
'IVAJLOVE BEBE'

DINAMOV 'POKER ASOVA' Mladi lavovi predvode napad dok nema iskusnih lisaca - od njih se očekuju golovi i atrakcija

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 18. veljača 2017. 15:47

Ne bude li nekih velikih promjena u zadnji tren, ne odluči li Petev ipak od prve minute gurnuti Sammira i(li) Machada, Soudanija ionako nema, Dinamove napadačke ambicije bit će na leđima četvorice mladića. E, sad se moraju nositi s pritiskom, nema im druge, u ovakvim utakmicama klinci postaju muškarci.

Znači, s desne strane Dani Olmo. Tek mu je 18 godina, prvi će put u službenoj utakmici igrati od prve minute. Iako je za njega Zoran Mamić, a nije bio jedini, znao reći da ga u budućnosti ne vidi na krilu, nego u sredini, on se kod Peteva isprofilirao upravo kao desno krilo. Zamjena za Soudanija. Bio je jako dobar na pripremama, zabio je tri gola, on je jedna od najintrigantnijih Dinamovih priča ovoga proljeća.

Amer Gojak neki je dan napunio 20 godina. Često je govorio da se najbolje osjeća i snalazi na poziciji polušpice, danas bi mogao biti priliku baš na tom mjestu. Zaintrigirao je javnost i navijače svojom predstavom protiv Seville u Ligi prvaka, kasnije se ustalio u momčadi i u HNL-u. Sad, u izostanku Sammira i Machada može baš on biti ‘desetka’, igrač za zadnji pas i odluku. Postoji, također, opcija da Gojak počne s klupe, da njegovu poziciju igra Ćorić, a na lijevoj strani bude Šitum. No, izglednija je ova varijanta s Gojakom, Petev jednostavno voli i cijeni njegovu energiju i moć.

Ante Ćorić još nema 20 godina, a nekad ga možda i doživljavamo kao starijega, ipak, ima već utakmica u nogama. Navikao je već pomalo na pritisak, danas i on mora preuzeti odgovornost. Možda ta pozicija na lijevoj strani nije idealna, ali Ante se mora prilagoditi i djelovati iz tog plana. Premda, neki će reći da mu je tu još bolje ordinirati, može ulaziti u sredinu, biti još opasniji. Vidjet ćemo već večeras kako to izgleda.

Najstariji u četverokutu mladih mušketira jest Armin Hodžić. Ima 22 godine, ali na proljeće kreće otpočetka. Zimsku stanku iskoristio je za “reset”, pripreme odradio odlično, od otpisanoga stigao do statusa prvog (i jedinog) napadača. Pred golom Slavena Belupa očekuje se da bude efikasan.

Sva četvorica još mladi, a već na startu proljeća u glavnim ulogama. Nema Mr. Derbyja, nema Mr. Filha, najveći utezi i ključevi odluke na startu proljeća drže - Ivajlove bebe!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 14:54