RONALD GORSIC/CROPIX
U DINAMOVU DRESU

Dinamov posao godine: Gvardiol postao bankomat Modrih, evo koliko će Nijemci plaćati svaki njegov nastup

Doznajemo sve detalje najvećeg transfera hrvatskog prvaka, odštetu, postotke i izdašne bonuse
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. rujan 2020. 10:02

Jučer smo saznali sve parametre transfera Joška Gvardiola u Leipzig. Gvardiol ostaje na posudbi u Dinamu, ali se ne zna koliko dugo. Fiksna cijena transfera iznosi 16 milijuna eura, ali njemački klub svaki nastup Gvardiola za Dinamo u HNL-u plaća 70 tisuća eura!

Lepzig plaća Modrima razvoj njihova igrača. Do konca HNL-a ima još 31 utakmica, dakle, u maksimirsku blagajnu moglo bi se sliti još 2 milijuna i 170 tisuća eura.

U svakoj HNL utakmici Joško mora odigrati barem 45 minuta. Ako se Dinamo plasira u Europsku ligu, za svaku utakmicu Gvardiola, opet ako je u igri najmanje 45 minuta, Leipzig plaća 100 tisuća eura, dakle ako mladi stoper odigra svih šest utakmica u skupini, naravno u potrebnoj minutaži, Modri će inkasirati još 600.000 eura, što u zbroju donosi 2 milijuna i 770 tisuća eura.

Svaku iduću godinu koju Leipzig igra u Ligi prvaka, Dinamo dobije još 300.000 eura, s obzirom na to da Gvardiol potpisuje na 5 godina, to je još 1,5 milijuna eura. Dogovoreno je da zagrebački klub dobiva još 20 posto od idućeg transfera. Dakle, transfer bi ukupno mogao premašiti 20 milijuna eura.


I još nešto. Ukoliko Leipzig Gvardiola uzme, recimo, u zimu, Nijemci plaćaju maksimirskom klubu još 15 utakmica, kao da ih je igrao u HNL-u!? Ovaj transfer su rješavala trojica zastupnika, Andy Bara, Marjan Šišić i Željko Golub.

Linker
01. ožujak 2021 17:26