CROPIX
ODLIČNE VIJESTI S PRIPREMA

DINAMOV POVRATNIK POTVRDIO DA BROJNE POHVALE NISU SLUČAJNE Novopridošli Čeh igra bez greške,briljantni Čileanac oduševio i trenera: 'Bio je na visini'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. srpanj 2017. 13:47

Dinamo je u prvoj pripremnoj utakmici na slovenskim pripremama osim uvjerljive 4:0 pobjede protiv tamošnjeg drugoligaša Mure dobio i nekoliko bonusa - preporođenog Juniora Fernandesa, igrača utakmice, ali i novopridošlog češkog stopera Lecjaksa koji je na debiju pokazao da bi mogao biti pravo pojačanje.

Ivajlo Petev bio je nakon utakmice zadovoljan:

- Prva je utakmica i zadovoljan sam kako smo odigrali i sa svime onime što smo dosad odradili u Sloveniji. Naravno, bilo je i pogrešaka, ali to je normalno - rekao je Petev koji je, naravno, pohvalio i Juniora Fernandesa.

- Drago mi je zbog njegova povratka, njegov pristup i želja su na visini, pa to treba držati u kontinuitetu. Inače, ne bih izdvajao pojedince, svi su odigrali dobro. Da, zadovoljan sam i Lecjaksom i Rrahmanijem, bio je to njihov debi.

Danima su svi u Moravskim Toplicama pričali o “novom” Junioru Fernandesu, preporođenom Čileancu koji na svakom treningu ponovno zabriljira. No, nakon divljenja uvijek uslijedi pitanje: “Samo, dokle će ga držati volja i želja?” Jer, koliko god svi znaju da je njegova nogometna kvaliteta neupitna, toliko je isto tako poznato da mu je narav promjenjiva, a voljni moment oscilira poput klimatskih pojava posljednjih dana. Ali, ovom prilikom još ga uvijek ta želja i motiv drže, prezentirao je to protiv Mure. Modri su u prvoj pripremnoj utakmici uvjerljivo slavili, prezentirali i dobar nogomet, a nakon prvih 25 minuta već je bilo 3:0. Kod sva tri gola prste je imao Fernandes, prva dva idu potpuno njemu u životopis.

Obrana se zaigrala

Dakle, već u sedmoj minuti pokazao je koliko bi u ovakvoj formi mogao vrijediti Dinamu u novoj sezoni. Obrana Mure se malo zaigrala, Moro je presjekao loptu, ona je došla do Fernandesa na dvadesetak metara od gola. Povukao je korak, pucao i pogodio donji kut vrata novopečenog slovenskog drugoligaša. Bolji je bio Dinamo, možda i bolji od očekivanja. Jer, trenirali su Modri ujutro, prva im je utakmica, a takve okolnosti često znaju iznjedriti puno drugačija izdanja. Istina je i da Mura nije Dinamov rang, da se momčad Ante Šimundže okupila tek prije tri dana, ali to ne umanjuje zadovoljstvo ovom partijom, pogotovo s prvih 45 minuta. Lopta je išla dosta brzo, stalno je pred golom Mure bilo opasno. Pokušao je glavom Guilherme, pa Lecjaks, čiji je udarac netko izbio s gol-crte.

Lecjaks
Ranko Suvar / CROPIX / CROPIX

Kad smo već kod novopridošlog Čeha, prvi je test položio bez greške. Miran i siguran, čvrst u duelima i skoku, pridodaje se napadu, centrira. I da, doista daleko i precizno ubacuje loptu iz auta. Naravno da protivnik nije dovoljan da bi se vadio konačan zaključak, no, ono što smo vidjeli od Lecjaksa bilo je uistinu dobro. Odlično je funkcionirao s Fernandesom na toj lijevoj strani... Ali, vratimo se Čileancu. Prvi je gol bio prekrasan, međutim, kod drugoga je pokazao nešto što nismo od njega dosad vidjeli. Lecjaks je ispucao jednu svijeću prema suparničkom šesnaestercu, činilo se da će Murin stoper prije do lopte.

Guilherme prodoran

No, Fernandes se zatrčao, ušao s njim u dvoboj, skočio, odnio loptu i glavom je dodao Hodžiću, koji je zabio. Kod trećega gola Fernandes je pucao s dvadesetak metara, Murin golman Andrejč odbio loptu, ali samo u leđa svoga suigrača Pucka od kojega se lopta odbila u mrežu. Moglo je do odmora biti i više od 3:0, Moro je pucao dobro, u sam kut, Andrejč je obranio, a najveću je priliku propustio Guilherme. Fernandes mu je gurnuo u prostor, Brazilac je iznimno brz, to smo već vidjeli. Prošao je kroz obranu Mure, došao sam pred vratara, no kad je trebao zabiti pobjegla mu je lopta. Slovenski golman ga je tu i srušio, ali jedanaesterca nije bilo. Što ne mijenja činjenica da Guilherme nema dobra završnicu, štoviše, ponekad je i katastrofalna. To smo također već ranije zamijetili.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 20:53