Drago Sopta/Cropix
LEANDRO CUFRE

'Dinamov rezultat u LP nije realnost. Za neuspjeh su krivi Mamići, trener i igrači'

Nisam zadovoljan ovom sezonom! Mogli smo bolje, morali smo bolje. Uvijek se može bolje i ne priznajem da je Dinamov rezultat u Ligi prvaka realnost.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 18. prosinac 2011. 18:36

U Vinkovcima je izišao iz igre zbog ozljede, mahnuo navijačima, a već tri dana kasnije otišao je iz Dinama u Meksiko. Otišao je, praktički, bez pozdrava, bez objašnjenja, iako je više od dvije godine bio jedan od vođa Dinamove momčadi, navijačima svakako jedan od najomiljenijih igrača.

- Sve se odigralo brzo, doista, ni suigrače nisam stigao pozdraviti poslije zadnje utakmice. Pozdravljam ih ovim putem, bilo mi je stvarno lijepo s njima u Dinamu - rekao je Cufre, nakon što je i službeno potpisao ugovor s meksičkim Atlasom.

Trenutak za odlazak

Provlačilo se da je razlog odlaska nezadovoljstvo, da se razišao i s trenerom i s čelnicima kluba, da je tražio izlaz već dulje vremena. Malo je igrao, pozdravljao je navijače, kritizirao trenera, pa su mnogi protumačili da je sve to utjecalo na “zbogom Maksimiru”.

- Gledajte, nema tu nikakve filozofije. Jednostavno sam zaključio da je sad pravi trenutak za odlazak iz Dinama. Jer, kad sam dolazio pričali smo o konačnom cilju, Ligi prvaka, sad kad smo i to ostvarili logično je da čovjek počne razmišljati o odlasku. Osvojio sam s Dinamom naslove prvaka, kupove, igrao Europsku ligu, sad i Ligu prvaka. Stigla je ta ponuda iz Meksika i odlučio sam potražiti nove izazove.

Znači, Cufre je svoje dao Dinamu, nije mogao dati još, možda još jednu Ligu prvaka?

- Mislim da sam, ponavljam, otišao u pravom trenutku, u lovu za novim izazovima.

Bili ste, dakle, jedini igrač koji je pozdravljao najvatrenije navijače, suigrači nisu, jer su ti navijači vrijeđali klupske čelnike. Navijačima se stoga postali miljenik, skandiraju i vaše ime na utakmicama.

- Ljudi su slobodni izraziti svoje osjećaje i mišljenja, ja s tim nemam nikakvog problema. Uvijek sam za Dinamo davao maksimum, sve od sebe, nikad se nisam izvlačio od obaveza, treninga i utakmica, očito, navijači su to prepoznali.

Rekli ste da ste došli s ciljem da Dinamo uđe u Ligu prvaka. Znači li to da u Dinamu mogu biti zadovoljni ovom sezonom, iako je nastup u Ligi prvaka bio jako loš?

- Ne, ja nisam zadovoljan! Mogli smo bolje, morali smo bolje. Uvijek se može bolje, ne priznajem da je Dinamov rezultat u Ligi prvaka realnost.

Tko je kriv? Trener? Njegov ste rad odavno kritizirali.

- Krivi smo svi. I klupsko vodstvo, Zdravko i Zoran, trener, igrači. Da, kritizirao sam ga tada, ne bih se na to vraćao, ali sigurno je da je trener za neuspjeh u Ligi prvaka kriv koliko i momčad.

Zar je klima u momčadi bila uistinu tako loša, zar se stvarno sve raspalo?

- Ne znam, nisam to tako doživio, klima u momčadi uvijek je bila dobra, pozitivna. A što se tiče tih kritika da su igrači izlazili i živjeli neprofesionalno... Ne mogu ja govoriti o drugima, pričati tko je što radio, mogu govoriti samo o sebi.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 19:24