ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
UOČI OGLEDA SA ‘SVOJIMA‘

Dinamov talent na posudbi u Koprivnici osjetio drugačiju realnost: ‘Protiv Modrih ću biti profesionalac‘

Dinamov veznjak Edin Julardžija oglasio se uoči ogleda s matičnim klubom
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 30. travanj 2021. 21:27

Edin Julardžija je veliki Dinamov 20-godišnji talent koji je u zimskom prijelaznom roku usmjeren na posudbu u Slaven Belupo.

- Počeo sam u Dinamu s pet-šest godina, prošao sam sve mlađe uzraste, sve selekcije, debitirao sam i za prvu momčad. Sad skupljam minute u Koprivnici, drago mi je da sam došao i osjetio seniorski nogomet u Prvoj HNL. Mislim da je to bio dobar potez za moj igrački razvoj - rekao je Julardžija.

Porijeklom je iz Jajca, odakle je njegov otac Dino odselio u Zagreb.

- Dok sam bio manji, tata se držao po strani, pustio me da vidi koliko će to ozbiljno ići. Kad sam stigao u malo ozbiljnije godine, počeli smo i ozbiljnije pričati. Usmjerava me da sportski živim i u životu izvan nogometa, velika mi je podrška i pomoć.
A kad je Edin shvatio da bi mogao postati nogometni profesionalac?

- Vrlo rano, to mi je bila želja kao malom. Kad sam završio osnovnu školu, nije bilo neke velike nedoumice. Odlučio sam posvetiti se nogometu, shvatio sam da idem tim putem...

Dobro iskustvo

U Koprivnici ga je dočekala drugačija realnost u odnosu na onu koju je proživljavao u Maksimiru.

- Drugačije je kad dođeš iz kluba koji je na vrhu tablice u klub koji se bori za opstanak. Bodovi su svima i uvijek bitni, ali ipak je drugačije kad si bliže vrhu, u sredini, ili pak bliže dnu ljestvice. Za mene je u svakom slučaju dobro iskustvo da sam osjetio i tu drugu stranu...

Kaže kako su ga Farmaceuti dobro prihvatili.

- Stvarno su dobra ekipa, brzo smo se sprijateljili. Ne, nisam nikog poznavao od ranije osim dvojice Korejaca koji su sa mnom bili u Dinamu. Drago mi je što je sve dobro ispalo, lijepo vrijeme provodim ovdje, a drago mi je i da sve više igram. Puno znače iskusni igrači poput Krstanovića, koji dosta pomažu svojim savjetima na terenu i izvan njega. Uz takve igrače samo napreduješ, njihovo iskustvo i znanje pomaže u igri.

Prostor za napredak

Nastupao je za mlade hrvatske reprezentacije, s Dinamom je potpisao profesionalni ugovor, a ovog proljeća upisao je pet nastupa za Belupo.

- Zadovoljan sam svojim igrama. Brzo sam pohvatao te neke stvari, dajem sve od sebe i generalno sam zadovoljan iako postoji još dosta prostora za napredak. Trudim se da svakim danom bude sve bolje.

Edin je ofenzivni vezni, igrač ideje, kreacije, poteza...

- Desetka ili prednja osmica, to mi najviše odgovara, na tim pozicijama oduvijek igram, ali nije mi problem snaći se i drugdje.

Hrvatsko prvenstvo ulazi u svoju završnicu, Slaven je u sljedećem kolu domaćin Dinamu. Julardžija će se u subotu naći u vrlo zanimljivoj ulozi, pitali smo ga što očekuje od ogleda s matičnim mu klubom kojem trebaju bodovi za naslov?

- Bit će to utakmica kao i svaka druga. Treba dati sve od sebe i izvući što bolji rezultat. Dinamo se bori za prvo mjesto, dok smo mi u dobroj poziciji, ali teoretski još nismo osigurali opstanak te su i nama potrebni bodovi. Svatko se bori za svoje, a što se mene tiče mogu reći da ću svoj dio profesionalno odraditi ako dobijem priliku - zaključio je Edin Julardžija.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 10:54