DINAMO - HAJDUK 4-0

Dinamova rapsodija u Maksimiru: Henriquezov hat-trick, odlična igra Ćorića!

U derbiju smo dobili potvrdu talenta Ante Ćorića koji je sudjelovao u sva četiri gola Dinama. No, Henriquez je s 'hat trickom' oteo Ćoriću epitet igrača utakmice
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 16. svibanj 2015. 00:00

Dinamo je oduševio u hrvatskom derbiju, pomeo Hajduk sa 4-0 i na najbolji mogući način zahvalio publici na rekordnom posjetu u ovoj sezoni. U svim segmentima igre nadvisio jer Hajduk i ako utvrdimo da je tih 4-0 još dobar rezultat za Splićane, onda je jasno kakvom smo zapravo derbiju svjedočili u Maksimiru.

Dinamo je što prije htio odvesti derbi u jednosmjernu ulicu, ali sve pohvale Hajduku koji se nije preplašio. Nisu ‘skinuli gaće’ kod Svetog Roka, nego su istrčali hrabro. Istrčali su hajdučki s jasnim stavom da, ako već treba poginuti, neka to bude muški. A tako je i bilo…

- Došli smo igrati nogomet i nadigravati se. Dobro smo parirali u prvome dijelu, u onom drugom nas je presjekao rani gol - priznao je Hari Vukas, čija je obrana popustila već u osmoj minuti, kada je Ante Ćorić izbjegao zaleđe i matirao Kalinića. Bila je ovo najbolja predstava mladog asa u dresu Dinama i nagovještaj velike karijere.

Ćorić je sudjelovao u sva četiri gola Dinama, a epitet junaka utakmice oteo mu je Henriquez s hat trickom, drugim u povijesti HNL derbija nakon Eduarda 2007.

- Teško mi je reći tko je bio bolji jer su obojica odigrali odličnu utakmicu. Ma, cijela momčad bila je na razini. Meni kao treneru je najvažnije da smo izgledali dobro kao momčad - komentirao je Zoran Mamić, čiji su igrači prelomili utakmicu početkom nastavka kada je Henriquez zabio prvi od svoja tri gola na dodavanje Ante Ćorića, koji je prethodno oduzeo loptu Caktašu.

Taj je gol ubio ambicije gostiju da se mogu vratiti u igru. Do kraja su statirali i samo zahvaljujući Kaliniću izbjegli poniženje. Na 2-0 Vukas je odgovorio zamjenom Andrije Balića koji je izgorio u Maksimiru. Vunderkind nije bio ni sjena igrača s poljudskog derbija.

Mjesta je prepustio Franu Tudoru, koji je ušao taman da posvjedoči novom golu Dinama, koji je stigao nakon akcije Soudanija i Henriqueza uz svesrdnu pomoć vratara Kalinića… Konačnih 4-0 na semaforu je zasjalo u 74. minuti. Ponovno je strijelac bio Henriquez dok je ulogu asistenta preuzeo Josip Pivarić.

Nakon utakmice Hari Vukas je bio suočen s klasičnim pitanjem je li Dinamo doista toliko bolji koliko sugerira bodovna razlika dva kluba (38 bodova).

- Oni jesu kvalitetniji, što su pokazali na terenu. Na Poljudu smo bili ravnopravni, a danas smo bili u egalu poluvrijeme dok je u nastavku došla do izražaja ta kvaliteta. Ništa direktniji odgovor nismo dobili na pitanje eliminira li ga ova utakmica iz kruga kandidata za trenera Hajduka sljedeće sezone.

- Ne znam što bih vam rekao na to pitanje. Ne vjerujem da jedna utakmica može utjecati na konačnu odluku - završio je Hari Vukas. I u pravu je Vukas jer, tko god da je sjedio na klupi, visok poraz protiv ovakvog Dinama bio bi neizbježan. No, za razliku od prijašnjih derbija, Hajduk je igrao nogomet.

Dinamo - Hajduk 4-0

Poluvrijeme: 1-0.

Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka) 6,5; pomoćnici: Perica (Šibenik), Kezele (Rijeka).

Strijelci: 1-0 Ćorić (8. as. Soudani), 2-0 Henriquez (47. as. Ćorić), 3-0 Henriquez (58.), 4-0 Henriquez (74. as. Pivarić)

Žuti kartoni: Ademi, Pinto (Dinamo); Sušić (Hajduk)

Igrač utakmice: Angelo Henriquez (Dinamo)

Stadion Maksimir. Gledatelja: 14372

Dinamo

Eduardo 6,5 – Pinto 6,5, Sigali 6,5, Taravel 6,5 (od 74. Fernandes -), Pivarić 7 – Machado 6,5 (od 74. Pavičić -), Ademi 6,5 – Pjaca 6,5, Ćorić 9, Soudani 7 (od 68. Vukojević -)– Henriquez 9

Hajduk

Kalinić 5,5 – Vršajević 5, Maloča 5, Milović 5, Jozinović 5 – Caktaš 5, Balić 5,5 (od 56. Tudor 5), Sušić 5,5, Mezga 5 (od 67. Maglica 5) – Vlašić 6 – Gotal 5 (od 74. Vuković -)

Prijenos uživo!

Kraj utakmice!

90. minuta - Odlična akcija Pjace i Henriqueza skoro je završila novim golom, ali je Čileanac pucao malo pored stative.

89. minuta - Pjaca je ispremiješao obranu Bijelih na 15 metera od gola, ali se iz toga nije rodila konkretna prilika za Dinamo.

82. minuta - Dinamo se poigrava s Hajdukom! Pjaca i Henriquez izmjenili su par dodavanja i zbunili obranu Hajduka, ali Pjaca nije dobro završio akciju i njegov udarac brani Klainić.

79. minuta - Opasan udarac Pjace s pet metara brani Kalinić, ali 'petarda' visi u zraku...

73. minuta - GOOOL!!! Hajudk djeluje kao razbijena vojska, Dinamo je neumoljiv! Pivarić je s lijevog ruba kaznenog prostora nisko ubacio u sredinu, a Henriquez opet bez problema pogodio za 4-0.

68. minuta - Izlazi Soudani, ulazi Vukojević za Dinamo.

63. minuta - Velika šansa za Hajduk! Tudor je povukao kontru, sjajno pucao kroz noge Eduardu, ali Pinto izbija s crte! Potpuno se sada otvorila utakmica, krasno se igra u derbiju!

61. minuta - Kalinić brani zicer Soudaniju! Machado je izbacio Alžirca u šansu, a ovaj pucao ravno u Hajdukova golmana.

58. minuta - GOOOL!!! Soudani je ubacio s lijeve strane, a obrana Hajduka se sudarila umjesto da presječe loptu. Situaciju je iskoristio Angelo Henriquez i s dva metra pospremio loptu u mrežu!

56. minuta - Izlazi Andrija Balić, ulazi Fran Tudor.

47. minuta - GOOOL!!! Čudo od igrača, povikao je Ivica Blažičko - Ante Ćorić ukrao je loptu na rubu kaznenog prostora i savršeno poslužio Henriqueza kojem nije bilo problem zabiti u praznu mrežu.

Poluvrijeme: Igra na terenu odgovara stanju na tablici - Dinamo dominira i vodi, Hajduk pokušava iznenaditi iz kontre. Svakako treba pohvaliti odličnog Pjacu i aktivnog Soudanija čija je genijalnost zaslužna za dosad jedini gol na utakmici.

44. minuta - Machado je nekako uputio udarac nakon dugog i ne baš preciznog ubačaja, ali samo u Kalinića. Odmah potom je Pjaca duplim pasom sa Soudanijem izbacio tri Hajdukova igrača, ali Maloča blokira njegov udarac u zadnji tren.

39. minuta - Kakva šansa za Dinamo! Pjaca je proigrao Soudanija, a njegov udarac je branič Hajduka skrenuo u stativu!

37. minuta - Trenutno je vrijeme na Maksimiru uzbudljivije od igre - mogla bi pasti kiša...

28. minuta - Usporio se tempo igre, a taman smo se na početku ponadali golijadi u derbiju.

26. minuta - Gotal je zabio, ali iz zaleđa. Njegovo veselje bilo je kratkog vijeka.

21. minuta - Samo dragi Bog zna što je sad Soudani htio napraviti. Primio je Alžirac loptu na osam metara od gola, mogao pucati s desnom nogom kamo god je htio, ali je umjesto toga lijevom gurno loptu u noge gostujućeg braniča.

17. minuta - Gledamo vrlo aktivni Dinamo, željan igre, s igračima koji se bore za svaku loptu. Moglo bi danas pasti dosta golova na derbiju...

13. minuta - Prilika za Hajduk! Sušić je s 18 metera pucao preko gola - moglo je to i bolje, nije bila loša pozicija za udarac.

8. minuta - GOOOOL!! Soudani je genijalnom asistencijom raspolovio obranu Hajduka, Ćorić izbio sam pred Kalinića te rutinski matirao Hajdukova golmana!

6. minuta - Vlašić je na dvadesetak metera od gola lijepo gurno loptu za Gotala, ali je Pivarića ekspresnom reakcijom odnosi ispod nogu Hajdukova napadača

Utakmica je počela!

U 34. kolu HNL-a igra se posljednji derbi Dinama i Hajduka ove sezone. Mamić će vrata gostiju napadati s prokušanim dvojcem Soudani-Henriquez, dok će ih loptama snabdijevati mlade nade Pjava i Ćorić. Njihov padndan u bijelom dresu bit će Balić i Vlašić, dok je špica pripala Sandru Gotalu. Treba spomenuti da zbog odluke Torcide da bojkotira derbi Hajdukovci neće imati potporu s tribina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. svibanj 2024 11:21