HUGO DELGADO
SN DOZNAJU

Dinamova špica odlazi u Rusiju, a na Maksimir bi uskoro mogao stići bivši napadač Kloppovog Liverpoola

Primarno je desno krilo, može igrati i lijevo, na sredini terenu, povučenu špicu...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 15. listopad 2020. 22:32

Ostao je u četvrtak Zoran Mamić bez još jednog igrača, srbijanski napadač Komnen Andrić otišao je u ruskog prvoligaša Ufu. Radi se o posudbi s pravom otkupa na kraju sezone, Andrić će pojačati klub koji je nakon 10 kola na pretposljednjem mjestu u Premier ligi sa samo šest bodova i pet postignutih golova.

Očito, nasušno treba napadača, a izbor je pao na Andrića. Iako se Andrića zadnjih dana često spominjalo kao moguću opciju za posudbu i u nekim klubovima u HNL-u, ipak je ovo pomalo iznenađujući odlazak, jer u Dinamovoj su svlačionici trenutno samo dvojica izrazitih napadača, Petković i Gavranović.

Nakon što je otišao Kulenović na posudbu u Rijeku, očekivalo da će Andrić biti taj koji će dobivati više šanse, posebno u HNL-u, ali sad je i on napustio Maksimir. Istina, do kraja tjedna Dinamo može dovesti još neko novo ime pa možda, uz Brazilca Marquinhosa sleti još netko u Dinamovu svlačionicu, ali taj će moći igrati samo HNL dvoboje, u Europi neće imati pravo nastupa. A je li taj igrač Portugalac Rafael Camacho?

Naime, Dinamo je, kako čujemo, na dobrom putu da dovede tog 20-godišnjeg ofenzivca iz lisabonskog Sportinga, a pišu i portugalski mediji, koji tvrde da Camacho ima i ponudu moskovskog Lokomotiva. Camacho je u zadnje vrijeme u sasvim drugom planu u Sportingu, a može igrati na više pozicija u ofenzivnom dijelu momčadi. Primarno je desno krilo, može igrati i lijevo, na sredini terenu, povučenu špicu...

No, ono što je neobično, Sporting ga je lani za pet milijuna eura doveo iz Liverpoola, gdje je uglavnom igrao u U-23 momčadi, ali ima i jedan nastup za Kloppovu momčad. Platili su ga pet milijuna eura da bi godinu dana poslije kod trenera Rubena Amorina pao u drugi plan. Sporting ga želi dati na posudbu, Dinamo bi hito opciju otkupa, zasad nije poznato koja bi bila otkupna cijena. Inače, Camacho je bio meta Modrih i prije kraja onog ‘službenog‘ prijelaznog roka 6. listopada, tada do transfera nije došlo, jer je Dinamo u jednom trenutku dogovorio dolazak Alena Halilovića, a kad je to propalo, nije bilo više vremena za Camacha. Sad će, ako Camacho dođe u Maksimir, biti pojačanje samo za HNL, no očito Dinamo niti u domaćem prvenstvu ne želi ništa prepustiti slučaju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 00:58