Damian Kadzior
 TOM DUBRAVEC/CROPIX
Najavio veliki derbi

Dinamovac kojem je Hajduk omiljeni suparnik o odlasku Jovićevića i onome što im je po dolasku rekao Mamić

‘Sigurno s naše strane nije izgledalo dobro. Mi smo ti koji igramo na terenu i svakako smo odgovorni‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. srpanj 2020. 08:03

Približava se vječni derbi Dinama i Hajduka. Dva dužnika iz postkorona razdoblja. Iako utakmica nema neko veliko rezultatsko značenje jer su Modri već prvaci, a Majstorima s mora put do drugog mjesta praktički je nemoguća misija, svaki derbi nudi neku intrigantnu priču. Jedna jest svakako novi debi Zorana Mamića na klupi Dinama u srazu s Igorom Tudorom, koji ga kao trener Splićana još nikad nije pobijedio.

Naravno, osim derbija, zanimalo nas je kako su igrači Dinama doživjeli smjenu Igora Jovićevića. Naime, još se niti jedan nije oglasio na tu temu. Za razgovor smo odabrali Damiana Kadziora. Ima razloga, upravo je Poljak taj kojem je Hajduk omiljen suparnik. Jedan derbi u Maksimiru je riješio sjajnim slobodnjakom, zabio je i na posljednjem derbiju u Splitu. Ipak, prvo smo ga pitali za Jovićevića...

- Svakako smo bili iznenađeni njegovim odlaskom, jer je trener Jovićević bio kratko s prvom momčadi te nismo očekivali da će se naša suradnja tako brzo završiti. No, to je nogomet...

Osjećate li se vi igrači krivci za njegovu smjenu?
- Sigurno s naše strane nije izgledalo dobro. Mi smo ti koji igramo na terenu i svakako smo odgovorni za rezultate. Što se mene tiče, jako sam ljut što je to tako izgledalo. Mislim da svaki igrač mora gledati sebe i vidjeti gdje je bila greška te zašto imamo takve rezultate.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Zašto Dinamo nakon stanke izgleda loše?
- Teško je navesti samo jedan razlog. U posljednje vrijeme puno toga se događalo, baš puno, bila je pandemijska kriza i ta pauza, što je svakako imalo utjecaj na našu formu, ali nije to izgovor niti opravdanje jer mi smo Dinamo koji mora pobjeđivati u svakoj utakmici i biti na dobroj razini cijelu sezonu.

Jeste li možda izgubili motive?
- Unatoč činjenici što smo osvojili prvenstvo, motivacija ne dolazi pitanje. Ja mogu reći samo za sebe, ali vjerujem da svi misle tako da je svaka utakmica važna. Ja sam jako ambiciozan igrač i sam tražim razlog zašto tako je to izgledalo. Svaki igrač mora gledati sebe, biti svaki dan na dobroj razini, misliti pozitivno i gledati budućnost te cijeniti to što smo dio velikog kluba kao što je Dinamo. U nogometu je dobro da imamo šanse vratiti se brzo na dobru razinu i tako će biti već u nedjelju.

Što vam je prvo rekao Zoran Mamić kad je ušao u svlačionicu?
- Da smo prvaci, najbolji u HNL-u, da moramo gledati pozitivno u budućnost i ne gledati što je bilo, uživati svaki dan na treningu i na utakmici. Moramo ostati pozitivni te zaključiti sezonu pobjednički kako i dolikuje lideru prvenstva.

Nego, vama osobno jako leži Hajduk. Koja je tajna vaših odličnih igara protiv Splićana?
- Da, jako mi se sviđa igrat protiv Hajduka. Zabio sam im dva gola, na Poljudu i na Maksimiru. Još sam imao i asistenciju te sam jako miran i pozitivan pred utakmicu.

Možemo li očekivati vaš pogodak i u nedjelju?
- A mislim da stvarno nije važno tko zabije, ako ćemo na kraju slaviti. Moramo se vratiti na našu razinu, biti agresivniji i pokazati da smo bolji od Hajduka.

Hajduk igra slabo, gubi u nizovima. Znači li to da je Dinamo veliki favorit u nedjelju?
- Mislim da je Dinamo klub koji u HNL-u ne treba gledati druge, nego samo sebe. Siguran sam da sve ovisi o nama. Ako će to biti razina igre koju smo pokazivali tijekom sezone, onda smo blizu pobjede. Ali moramo dati 100 posto.

Hoćemo li protiv Hajduka konačno gledati pravi Dinamo?
- Da! Mi smo Dinamo i puno puta smo pokazali da to možemo. Svi smo pozitivni i napeti u iščekivanju derbija i siguran sam da će nam se vratiti kroz dobar rezultat.

Da, u Maksimiru su svi veliki optimisti pred derbi. Žele izbrisati sve ono loše što im se događalo nakon korona-stanke, kažu nam izvori iz svlačionice da su dečki motivirani kao da igraju odlučnu utakmicu za ulazak u Ligu prvaka. Sve, baš sve je podređeno pobjedi nad Hajdukom.

Inače, u Dinamu pozivaju navijače da što prije uzmu svoje ulaznice, kako bi se izbjegla gužva na dan utakmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 15:27