RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
NEKAD U RIJECI, SADA U DINAMU

Dinamovac otvorio dušu: ‘Nije mi bilo lako! Stalno sam razmišljao zašto mi se to dogodilo, što ne valja‘

Marin Leovac imao je živopisnu karijeru, osvajao je trofeje i na Rujevici i u Maksimiru
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. listopad 2021. 12:44

Marin Leovac (33) posebna je Dinamova priča. Lijevi bek, koji je već bio otpisan, vratio se u prvu momčad na kup-utakmici s Orijentom 22. rujna kad je u svom debitantskom nastupu nakon otpisivanja postigao i pogodak. To je bilo prvi put da je startao u prvoj momčadi, ali je izašao u 69. minuti.

Osam dana nakon toga dobio je dvadeset minuta u onoj sjajnoj Dinamovoj pobjedi protiv Genka, a igrao je i u posljednjoj HNL utakmici s Hrvatskim dragovoljcem, također kao starter 68 minuta... Ukupno je ove sezone za Modre odigrao 157 minuta. Rekli bismo dobro kako je izgledalo...

Otvoreni razgovor

Kako se osjećao u vremenu dok je bio na marginama, katapultiran u drugu momčad?

- Nije mi bilo lako... Kako je moglo biti kad preko noći saznaš da se na tebe više ne računa. Normalno je da sam se pitao “zašto?”. Ali, držim da sam sve odradio najprofesionalnije što sam mogao. To je bila odluka kluba, nije se moglo ništa. Trenirao sam odvojeno, bilo nas je u skupini obično četiri ili pet. Davao sam na tim treninzima svoj maksimum, znao sam da to neće trajati vječno. Nisam, doduše, znao hoću li negdje otići ili ću se vratiti u prvu momčad, ali sam znao da moram biti spreman - kaže nam u uvodu Leovac.

Jasno, ti treninzi se ne mogu usporediti s treninzima koje je imala momčad.

- Neusporedivo je to... Ali sa mnom su konstantno bili Ferdo Milin, Mihael Mikić, kondicijski treneri. Čak sam dva tjedna bio u B momčadi. Uvijek sam, baš u svakom trenutku, davao sve od sebe, kako bih se - održavao.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix


Je li mu psihološki bilo naporno u tim trenucima kad je bio otpisan?

- Čudno je bilo, definitivno. Ma, stalno sam razmišljao zašto mi se to dogodilo, što ne valja. Kad sam se konačno vratio u momčad, trebalo mi je neko vrijeme da se adaptiram. Velika je razlika kad treniraš sam ili s manjom skupinom igrača u odnosu na situaciju kad treniraš s momčadi.

Nego, je li s trenerom Krznarom pričao o svom statusu, je li mu Krznar objasnio zašto ga drži na ledu?

- Da, da, razgovarali smo. Posve otvoreno. Rekao mi je trener koji su klupski planovi. Što sam mogao, prihvatio sam to kako je.... I kao što sam vam rekao, nastavio sam raditi za sebe. Pošteno i odgovorno. Imam ugovor do ljeta sljedeće godine, znao sam da moram raditi, trenirati, nisam se pomirio s tim da je to vječno stanje. Sad sam presretan što sam opet tu, sva sreća da sam se vratio u prvu momčad.

Borba za mjesto

Pitamo ga u kakvoj je trenutačno formi, je li to - to?

- Mislim da je... Opet konkuriram za momčad, borim se za svoje mjesto.
Leovac je bivši igrač Dinamovog subotnjeg suparnika u velikom derbiju - Rijeke. S društvom s Rujevice osvojio je Kup u sezoni 2013./14 u svom prvom riječkom mandatu prije odlaska u PAOK. Nada li se da bi mogao dobiti priliku u subotnjem derbiju?

Činjenica jest da je igrao posljednje dvije utakmice, prvo protiv Genka u Europskoj ligi, pa onda protiv Hrvatskog dragovoljca u HNL-u?

- Svaki igrač želi igrati, pa tako naravno i ja. Na kraju će to biti odluka trenera Damira Krznara, on će znati koji mu igrači najviše trebaju u derbiju. Ja sam svakako spreman. Znam da je konkurencija velika i da se svatko bori za svoje mjesto. Da, imamo ozlijeđenog Ademija, dok Mislav Oršić trenira s nama, ali ne znam hoće li biti u konkurenciji.

Uvijek slažu ponovno

Kakvu utakmicu u derbiju predviđa? Rijeka s utakmicom više ima bod prednosti ispred Dinama?

- Vidite, baš svi, javnost i mediji, pričali su o novom jakom Hajduku, o Osijeku... Nitko baš nije previše obraćao pozornost na Rijeku. To je, naravno, bila pogrešna procjena. Pa posljednjih pet godina Rijeka je uvijek bila tu, odmah iz nas. Rijeka se nikad ne smije otpisati. Nije njima lako, svake sezone imaju mnogo odlaznih transfera, na neki način uvijek slažu novu momčad. S Goranom Tomićem imaju jako dobrog trenera, jako su dobro posložena momčad. Pogodili su ove sezone s dovođenjem igrača, ali to je već riječki trade mark, to je njihova filozofija. Bio sam tamo, znam kako klub funkcionira. Ciljano prate igrače, razvijaju ih i stvarno su dobri. Očekuje nas vrlo zahtjevna utakmica.

Pitali smo ga, naravno, kakav rasplet očekuje?

- U subotu se igra u ovom trenutku najveći derbi hrvatskog nogometa. Mi znamo što želimo, hoćemo pobjedu, tri boda i preuzimanje vodećeg mjesta na ljestvici. Želja za pobjedom je naš stav u svakoj utakmici. Dinamo je Dinamo, nema se tu što lagati ili rečenice zamatati u celofan. Da, mi smo favoriti, ne treba od toga bježati, bez obzira na to što se igra na Rujevici. Vjerujem da ćemo nakon subote biti na prvom mjestu i da ga više nećemo ispuštati. Zna se naš cilj, to je dupla kruna, te što dalje stići u Europi. Išlo nam je zadnjih godina. Na Rujevici želimo potvrditi našu formu koju smo iskazali prije reprezentativne stanke. A nakon toga na - Rapid!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 01:25