REUTERS/ Marcelo del Pozo
HRABRE IZJAVE

DINAMOVAC POSLAO JASNU PORUKU RIJEČANIMA 'Možemo i hoćemo osvojiti i prvenstvo i kup, mi smo najbolja momčad u Hrvatskoj!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. svibanj 2017. 13:32

Loše vijesti nizale su se kao na traci, čitavo proljeće. Počelo je s ozljedom Leonarda Sigalija još na samom startu, u dvoboju sa Slavenom Belupom. Prve prognoze govorile su o dugoj stanci, većoj od šest mjeseci. Ipak, magnetska rezonanca pokazala je nešto bolji nalaz, Sigali je krenuo s oporavkom uz nadu da će do kraja sezone možda odigrati koju minutu. Sigurno bi dobro došao Ivajlu Petevu u mnogim proljetnim dvobojima, premda, nije zadnja linija bila glavni problem. No, da ne odemo predaleko...

Dakle, osim pobjede u Zaprešiću dobio je Petev još jednu dobru vijest, Leonardo Sigali vratio se na teren, bio je protiv Intera na klupi, što znači da bi uskoro mogao i zaigrati. Što je, kad se sjetimo tih prvih prognoza, uistinu velika stvar.

- Da, bile su jako loše prognoze. Svi znaju kakva je bila situacija, ali sada je sve super, radim naporno i svakodnevno. Hvala doktorima i svim ljudima koji su mi pomogli kod rehabilitacije, napravili su puno. Sad idem malo po malo, treniram s momčadi. Evo, bio sam na na klupi po prvi put nakon ozljede, vraćam se - rekao je Sigali, za kojega je Petev neki dan kazao da sam mora reći koliko je spreman i može li igrati. Iz čega smo zaključili da još nije načisto, da se možda boji duela i nove ozljede.

Sigali
Goran Mehkek / Hanza Media / Hanza Media

Moramo biti pravi

Dakle, kako se osjeća, može li zaigrati?

- Sad se dobro osjećam, hvala Bogu. Više nemam nikakvih problema s koljenom i cilj mi je da se vratim na teren prije kraja sezone. Budem li odigrao koju utakmicu do kraja, to će za mene biti super. Još igrati ove sezone, bit će to super za mene. Ali svejedno, bio na terenu ili izvan njega, uvijek želim pomoći momčadi. Volim Dinamo i želim ostvariti nove uspjehe s Modrima ove sezone.

Prvenstvo je, mnogi kažu, izgubljeno?

- Rijeka igra vrlo dobro, nema se što reći, međutim, mi se moramo koncentrirati samo na sebe, gledati kako mi igramo i kako radimo i onda možemo ići po prvenstvo i kup. Protiv Intera u Zaprešiću je bilo jako dobro, tako moramo nastaviti, dok matematika postoji, ništa nije nemoguće. Ali, mi moramo biti pravi, to je osnovni uvjet.

Zagreb, 031216.
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica 18. kola 1. HNL izmedju GNK Dinamo i HNK Rijeka. 
Na fotografiji: Ivan Martic, Sigali.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Nisam siguran

Kako je s tribine gledao na svoje partnere, ili konkurente, u obrani, uglavnom su proljeće iznijeli Lešković i Perić, tu i tamo Schildenfeld. On i Benković borili su i bore se s ozljedama?

- Da, ima nas nekoliko iz obrane s problemima, ozljedama. Ipak, dobro su moji suigrači reagirali u našem izostanku, malo im se može prigovoriti. Lešković i Perić igraju vrlo dobro i moram čekati da se izborim za svoje mjesto, ne mislim da imam osiguranu poziciju.

Što, dakle, Dinamo i on mogu ponuditi do kraja sezone, čemu se nadati?

- Rekao sam, do kraja sezone očekujem sve najbolje. Kao i uvijek. Još imamo pet utakmica, možemo i hoćemo osvojiti i prvenstvo i kup. Mi smo najbolja momčad u Hrvatskoj i želimo osvojiti sve naslove! Što se mene osobno tiče, imam samo jedan cilj, odigrati nekoliko minuta ili poneku utakmicu. To je sve, ispune li mi se želje, bit ću presretan.

A na kraju sezone, što će biti sa Sigalijem? Znamo da spada među one koje bi u Maksimiru željeli zadržati, međutim, u ljeto 2018. istječe mu ugovor. Znamo da igrači u zadnjoj godini ugovora mogu biti problem, dogodine odlaze bez odštete, ne žele potpisati nove ugovore... Gledamo i sad Machada, Goncala, bilo je primjera i ranije.

Korak po korak

Pogotovo ako Dinamo ne bude u Ligi prvaka, hoće li Sigali na ljeto potražiti novu destinaciju, je li razgovarao o tome s klubom?

- Polako, nećemo sad o tome, ima vremena za razmišljanje o budućnosti. Idemo korak po korak, završiti sezonu i Kup, osvojiti nešto, pa ćemo onda pričati na tu temu.

Toliko zasad od Sigalija, skromnog, samozatajnog Argentinca, čiji povratak na teren uistinu svi u Maksimiru čekaju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 07:46