BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
UTAKMICA SEZONE

Dinamovac uoči derbija u Gradskom vrtu: ‘Mislim da će u Osijeku biti malo nogometa, a puno tučnjave‘

‘Mnogi su željeli da u HNL-u bude gusto kad se radi o borbi za naslov, sad su te želje ispunjene‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. travanj 2021. 14:41

Dino Perić je protiv Istre 1961 na poklon za svoju stotu utakmicu za Dinamo dobio uokvireni plavi dres sa stotkom.
- Dok nisam odigrao stotu utakmicu, nisam o tome niti razmišljao. A sad stvarno mogu kazati da je baš to krasan uspjeh - kazao nam je Dino.
A kad smo već kod stotke, koju utakmicu najviše pamti po dobrom?
- Ona s Atalantom u Ligi prvaka! Prije te utakmice Dinamo je uglavnom razmišljao o tome kako primiti što manje pogodaka u Ligi prvaka, a onda šok za sve, pobijedili smo s 4:0! Zato se te utakmice posebno sjećam. No, bilo je tu podosta velikih utakmica, svake godine radimo neki iskorak u Europi.
Ima i jedna koja je na prvom mjestu kao - najgora! To je bila baš ona protiv njegovog bivšeg kluba Osijeka, momčadi s kojom u srijedu Modri igraju veliki derbi HNL-a.
- U veljači 2020. godine u Gradskom vrtu sam se ozlijedio, dobio sam rupturu prednjeg križnog ligamenta baš u trenucima kad sam bio u punom zamahu, ta ozljeda me udaljila s terena.

Zgodna prednost

Ovoga puta u Osijek putuje zdrav, hoće li dobiti priliku ili ne odlučit će naravno trener Damir Krznar. Pitamo ga je li derbi u srijedu utakmica koja možda odlučuje o naslovu prvaka Hrvatske?
- Sigurno jest da je velika utakmica, jako bitna. E, sad, hoće li odlučiti o naslovu? Ne bih se usudio odgovoriti na to pitanje jer do kraja prvenstva ima još dosta jakih okršaja. Naravno, ukoliko pobijedimo, onda se od Osijeka odvajamo na pet bodova, a imamo i utakmicu manje. Bila bi to zgodna prednost, ali ne mogu kazati da bi prvenstvo bilo gotovo. Ipak smo mi prije derbija u lakšoj situaciji nego oni. Osijek je pod imperativom pobjede. Mi smo rasterećeniji zbog prednosti koju imamo na ljestvici.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

Kakvu utakmicu očekuje u derbiju?
- Nabrijanu, čvrstu... Mislim da će biti malo nogometa, a puno tučnjave! Neće biti puno prilika za postizanje pogodaka, bit će mnogo prekršaja, žestoke borbe. Eto, mnogi su željeli da u HNL-u bude gusto kad se radi o borbi za naslov prvaka, sad su te želje ispunjene.

Ne treba kukati

Kako mu izgleda Osijek, može li ozbiljno prodrmati Dinamo u borbi za titulu?
- Osijek izgleda odlično. Gledao sam njihovu utakmicu protiv Hajduka. Igrali su stvarno dobro. Splićani im nisu u devedeset minuta niti jednom puknuli u okvir gola. Naravno da nam prijete, to pokazuje ljestvica. Međutim, mi smo dosad igrali odličnu sezonu. Jesmo mi umorni? Pred takvu utakmicu ne treba kukati. Stanje u našoj momčadi je odlično.
Trebat će zaustaviti Ramona Miereza?
- Meni se Mierez sviđao još dok je igrao u Istri. U Osijeku je pokazao kako je dobar igrač. Sjajno se snalazi u šesnaestercu. Ne zabija on samo “zicere”, nego trpa i iz polušansi. Na njega se zaista treba pripaziti, maksimalno fokusirano i koncentrirano.
A koliku će ulogu imati vaš bivši trener Nenad Bjelica koji vas sigurno odlično poznaje?
- Bjelica je s nama napravio velike stvari. Odličan je trener, ali koliko on poznaje nas, tako i mi poznajemo njega i Osijekov način igre. U derbiju će odlučivati mnogo čimbenika - zaključio je Perić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 11:48