NIKSA STIPANICEV/CROPIX
OPROŠTAJ OD PUBLIKE

Dinamovi igrači u Šibenik došli svojim autima, Funcuti i BBB-i navijali zajedno, gužva nakon utakmice!

Modri imaju drastične mjere u borbi protiv zaraze koronom, nabavili su i posebne UV-lampe!
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. listopad 2020. 20:37

Da je normalno vrijeme, da nema svih tih pošasti koje nas okružuju, sigurni smo da bi to bila jedna prava nogometna fešta. Zaželio se Šibenik Dinama, nije dugo Modrih bilo na Šubićevcu, sve ulaznice, njih oko 1200, ionako su ‘planule’ već prije nekoliko dana, a neka se nitko ne ljuti, ali dojam je da je gledatelja ipak bilo koju stotinu više, bliže dvije tisuće.

Koji sat prije početka susreta stala je kiša, zasjalo sunce i jednostavno pozvalo Šibenčane na tribine. Nešto kasnije, nažalost, stigla je i vijest kako od ponedjeljka više neće biti publike na tribinama, bila je ovo zadnja utakmica s navijačima. Na istoj su tribini bili i domaći Funcuti i Dinamovi Bad Blue Boysi, službeno, bili su na suprotnim krajevima te glavne tribine, ali u obje je skupine bilo i jednih i drugih, poznato je da Boyse i Funcute veže prijateljski odnos, već u subotu stigao je dio Dinamovih navijača u Šibenik, bili su i na futsal utakmici Crnica - Futsal Dinamo. Tako su Funcuti, primjerice, pred kraj utakmice skandirali Josipu Kužeu! A onda i Draženu Petroviću, kojega u Šibeniku, naravno, ne zaboravljaju, Boysi su im se pridružili...

image
Bakljada Boysa
NIKSA STIPANICEV/CROPIX

Gužva nakon utakmice

Pred sam početak susreta s razglasa se orila “Život leti, kapetane” također u čast velikog Dražena, koji bi prije koji dan napunio 56 godina. Bacili su BBB-i nekoliko baklji u teren, imali ponovno svoj reportar uvreda, a osim na samom stadionu navijalo se i s okolnih nebodera, s krovova i balkona, bilo je i tamo Dinamovih navijača, kao i domaćih, na svoj su način ispratili nogomet u novu svojevrsnu korona-karantenu.

Nakon utakmice došlo je do nekakve gužve u okolici stadiona, vidjeli smo kako je policija privela neke navijače, čula se vika, strka, navodno je bilo i naguravanja i natjeravanja navijača s policijom, no o čemu se točno radi, nismo uspjeli saznati, vrlo brzo se sve raščistilo...

Inače, spomenimo i ovu zanimljivost. Dinamo je već stekao reputaciju kluba koji se jakim mjerama opreza bori protiv zaraze COVID-om, pušu Modri i na hladno, jer svaki pozitivan test znači probleme u europskim utakmicama. Poduzimaju u Dinamu sve da rizik smanje na najmanju moguću mjeru, pa su igrači u Šibenik i kući putovali osobnim automobilima!

U svakom po dva igrača, a u tim su parovima bili i cimeri u sobama vodičkog hotela u kojem su prenoćili. Prije utakmice dezinficirali su svlačionicu dodatno svojim UV-lampama, koje najbolje ‘ubijaju’ virus. S nadom da će to biti dovoljno da prije odlaska u Moskvu svi ostanu zdravi.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 23:20