DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
SHOW NA MAKSIMIRU

Dinamovo pojačanje za sljedeću sezonu briljiralo protiv Modrih! Evo kako je zaustavio Petkovića

Nevistić i Štefulj središnja su priča kao izbor aktualnog prvaka za pojačanja za sljedeću sezonu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 19. siječanj 2021. 22:42

Mnogi igrači Rijeke povezani su s Dinamom, neki su nosili njegov dres, drugi bi se rado vratili, a treći do njega stigli, zato su utakmice Modrih i Bijelih specifične i vjerojatno je to na pojedince u gostujućoj momčadi utjecalo da u prvom dijelu ne budu do kraja opušteni i sigurni, ali u posebnom fokusu su bili Ivan Nevistić i Daniel Štefulj.


Dok je Franko Andrijašević kao nekadašnji Modri zabio sjajan gol, a Sandro Kulenović i Luka Menalo koji su na posudbi iz Dinama u Rijeci nisu realizirali zicere, Nevistić i Štefulj središnja su priča jer oni su izbor aktualnog prvaka za pojačanja za sljedeću sezonu. Dugo su Dinamo i Rijeka pregovarali i to je možda ostavilo utjecaj. Obojica su s nesigurnostima ušli u susret, Nevistić je imao dva loša izlaska s crte u kojima nije stigao do lopte, pritom je prvi Ademi umalo kaznio, no njegov je šut Nevistić blokirao.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Međutim, on se s vremenom opustio, koncentrirao, te s niz izvrsnih obrana demonstrirao kvalitetu zbog koje je uz Livakovića najbolji vratar u HNL-u. Zvjezdani trenutak imao je pročitavši Brunu Petkovića i obranivši mu kazneni udarac. Prometnuo se u jednog od junaka.


Nevistić je bio daleko bolji nego Štefulj, koji kao da nije došao na pravu frekvenciju. Skrivio je jedanaesterac, dobio žuti karton kad mu je Kastrati gurnuo loptu kroz noge, mnoge opasnosti Dinamo je kreirao po njegovoj strani, a napadački nije bio točan. Kako se nije radilo o kvalifikacijskoj utakmici Nevistića i Štefulja za proboj u Dinamo, ne treba je takvom ni tretirati, ali činjenica je da se iskazao samo Nevistić.

Štefulju ostaje pokazivati kvalitetu u susretima koji dolaze. U subotu ga protiv Varaždina neće biti, morat će odraditi žute kartone...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 20:05