Foto: Goran Mehkek / CROPIX
SLUŽBENA PRESICA

DINAMOVOM TRENERU U VELIKOM DERBIJU PROTIV RIJEKE IGRA SAMO POBJEDA 'Remi? Kod mene nema remija'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. prosinac 2016. 15:01

U subotu je u 15h na Maksimiru veliki derbi HNL-a između Dinama i Rijeke. Uoči velikog okršaja presicu je održao trener Modrih Ivajlo Petev.

U svlačionici Dinama uvjereni su bolji od Riječana i da će to uspjeti i dokazati na travnjaku.

Petev je odmah na startu rekao što očekuje.

- Nadam se pravom derbiju sutra. Vjerujem da ćemo gledati kvalitetan nogomet i želim da izgledamo bolje od Rijeke, rekao je Petev.

- Puno sam pričao s igračima o Rijeci i ovoj utakmici, imamo još vremena za pripremu - rekao je strateg Modrih pa nastavio o protivniku: - Rijeka je dobra ekipa, svi to znamo. Imaju šest bodova više od nas, nije to slučajno. Kompaktna su ekipa, a mi moramo pokušati iskoristiti svaki trenutak i situaciju da budemo bolji. Mislim da nisu oslabljeni zbog toga što nema Andrijaševića.

- Svaka je utakmica važna i svaka daje tri boda. Trebamo odigrati tako da uzmemo sve bodove - naglasio je Petev pa odgovorio na pitanje o momčadi za subotnji derbi.

Zagreb, 181116.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 16. kola MAXtv Prva hrvatska nogometna liga,
GNK Dinamo - Istra 1961.
Na fotografiji: slavlje igraca Dinama.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

- Pavičić, Matel i Stojanović ne konkuriraju, uz ozlijeđene igrače koji nisu već duže u momčadi. Imamo trening danas i poslije toga ću odlučiti kojih 18 igrača konkurira. Stojanović trenira zadnjih par dana, Matel ima slomljen nos i nosi posebnu masku pa je riskantno angažirati ga u utakmici, a Pavičić je i dalje ozlijeđen.

Pitanja novinara bila su vezana i za stanje u momčadi i analizu dosadašnjih utakmica: - Analizirat ćemo Dinamo kad završi prvenstvo. Ambicija mi je da smo u svakoj utakmici bolji i da izgledamo što bolje. Nadam se da nećemo imati puno grešaka protiv Rijeke, bitno je kako ćemo se mi postaviti i ponašati na terenu. Trebamo ući maksimalno u svaku situaciju.

- Nema kod mene remija, ali sve je moguće. Moja je želja pobjeda - odgovorio je trener na pitanje koliko bi bio zadovoljan remijem pa zatim prokomentirao neugodan poraz s Rujevice.

- Gledao sam snimku utakmice s Rujevice i to je prošlost. Moramo izvući maksimum u subotu, vidjeti gdje smo griješili i ne ponoviti te greške. Nema nekog posebnog pritiska prije derbija, za mene je pritisak svaka utakmica kad želiš pobijediti.

Zagreb, 181116.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 16. kola MAXtv Prva hrvatska nogometna liga,
GNK Dinamo - Istra 1961.
Na fotografiji: slavlje igraca Dinama, Junior Fernandes, Angelo Henriquez.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Modri cijeli prvi dio sezone imaju zahtjevan tempo u kojem igraju utakmice svakih nekoliko dana: - Raspored je takav kakav je. Pokušavamo se prilagoditi tom tempu. U Zaprešiću sam odmorio dosta igrača iz tog razloga - rekao je trener pa nastavio o promjenama u sastavu.

- Dajem svakom igraču šansu i svi moraju iskoristiti svoje šanse. Zadovoljan sam ovime što sam vidio do sad.

Za kraj konferencije trener je ukratko prokomentirao trenera Rijeke, kao i mogući neugodan ishod derbija.

- Kek je dobar trener, vodi Rijeku već par godina i nije slučajno da su vodeća momčad prvenstva. Ipak, mi smo Dinamo i rekao sam da ćemo biti prvi još kad sam stigao u klub. Što ako Rijeka pobijedi? Nadam se da neće pobijediti. Ne razmišljam uopće u tom smjeru, a prvenstvo nije još riješeno. Imamo još puno utakmica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 00:16