ROBERT GHEMENT Afp
SJAJNE VIJESTI ZA KRZNARA

Dinamu su se već vratila dva važna povratnika s EURA! Bit će spremni za prvo pretkolo Lige prvaka

Iako su svjesni da je ciparska Omonia teži protivnik, vrlo su ozbiljno doživjeli i islandski Valur
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. lipanj 2021. 19:16

Kapetan Arijan Ademi i Stefan Ristovski prvi su Dinamovi igrači koji su igrali na Euru i koji su završili svoj nastup na tom natjecanju. Sjeverna Makedonija ispala je s natjecanja, vrlo brzo javili su se Ademi i Ristovski treneru Damiru Krznaru u Moravske Toplice i dogovorili s njime kad se trebaju priključiti momčadi. Naravno, u Sloveniju neće dolaziti, dobili su osam dana odmora, Krznar ih na treningu očekuje 30. lipnja, bit će to prvi trening u Zagrebu nakon povratka iz Slovenije. To je za Dinamo sigurno dobra vijest, Ademi i Ristovski bit će tako Krznaru na raspolaganju već za utakmicu prvog pretkola protiv islandskog Valura u Maksimiru 7. srpnja.

Kako smo čuli, idealno bi bilo da Dinamo protiv Islanđana istrči u prvoj utakmici u najjačem mogućem sastavu, još se ne zna kad se vraćaju ostali reprezentativci, da pokuša u prvoj utakmici riješiti veći dio posla oko prolaska u drugo pretkolo. I da onda igrači s Eura propuste uzvrat, dugo putovanje na Island i zahtjevan COVID-protokol, te se u Zagrebu pripremaju za drugo pretkolo i dvoboje s Omonijom. Kako vrijeme prolazi, u Dinamu je doživljavaju sve ozbiljnije, Ciprani bi uistinu mogli biti zahtjevan suparnik. Međutim, Valur je prvi protivnik i u modrim redovima ozbiljno su ga shvatili i već ga danima ozbiljno skautiraju.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

- Pripremamo se za utakmicu prvog pretkola Lige prvaka već od ždrijeba. Pogledao sam njihovih šest utakmica od ove sezone i imamo prilično dobru sliku o kakvoj se momčadi radi i što nas čeka. Kod njih prvenstvo traje već neko vrijeme. Do našeg međusobnog susreta u Maksimiru imaju još tri utakmice, dvije u nacionalnoj ligi i jednu u Kupu. Pratit ću ih svakako i u tim preostalim susretima kako bismo se što bolje pripremili - rekao nam je Vedran Attias, član Dinamova stožera, zadužen za skauting i analitiku.

Nije želio previše ulaziti u detalje o kakvoj je momčadi riječ, koje su Valurove jače ili slabije strane, ali ono što smo sami mogli zaključiti gledajući neke isječke jest da se radi o momčadi koja voli i gaji napadački nogomet. Koliko će uspjeti biti napadački orijentirana protiv hrvatskog prvaka ovisit će, dakako, najviše o Dinamu...

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

No, dok će Valur sigurno biti dobro analiziran, do najsitinijeg detalja, s Omonijom postoji problem. Naime, ciparski prvak imat će, barem što se zasad zna, samo jednu pripremnu utakmicu protiv poljskog Gornika, te dvoboj Superkupa protiv Anorthosisa tjedan dana prije utakmice s Dinamom. Neće biti lako prikupiti sve podatke o igri Ciprana, pogotovo jer se i ne zna hoće li ostati u istom/sličnom sastavu kao prošle sezone ili će mijenjati roster. Omonia, sad kad je Valur skautiran i analiziran, postaje glavna preokupacija.

A što se samih priprema u Sloveniji tiče, sve zasad ide prema planu, iako je i Krznaru i suradnicima jasno da nije isto trenirati i uigravati momčad, uvježbavati automatizme bez pet-šest važnih igrača, ali raditi i pripremati se mora.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Manjih problema s ozljedama imaju Kristijan Jakić i Dino Perić koji su trenirali u dvorani, zglob je kratko mučio i Nikolu Čavlinu i Jakova-Antona Vasilja, no oni su dobro. Lovro Majer osvanuo je u utorak na treningu s flasterom na nosu, nije ništa strašno, zaradio je manju ogrebotinu na bazenu, bez posljedica.

Zasad Dinamu najveći problem predstavlja stadion Fazanerija u Murskoj Soboti jer se i slovenski prvak Mura priprema za početak europske sezone, pa su na njemu radovi te je iz dana u dan upitno hoće li Dinamo moći na njemu igrati preostale pripremne utakmice. Opcija je bilo igralište u Lendavi, praktički je bilo dogovoreno da Modri igraju tamo, međutim, u utorak je ipak odlučeno da se protiv slovačkog Sereda u četvrtak igra u Murskoj Soboti, da će stadion biti spreman. A tamo bi se trebala igrati i zadnja utakmica protiv Rostova, 28. lipnja.

Promocija novih dresova prije početka nove sezone

Puno nas je ljudi pitalo hoće li i kad Dinamo predstaviti novi dres za sljedeću natjecateljsku sezonu. Naravno da je priča oko novih dresova i njihovih boja, kao i svi ostali detalji, uvijek tajnovita, ali ono što možemo reći jest da će Dinamo u novu sezonu krenuti s novih dresovima i da će promocija tih dresova biti prije početka nove sezone. Kako sezona u Maksimiru starta 7. srpnja utakmicom protiv islandskog Valura, za očekivati je da i ta promocija bude koji dan ranije, Dinamo će protiv Islanđana igrati u novoj garnituri dresova.

VALUR

Godina osnivanja: 1911.

Stadion: Hlidarendi

Kapacitet: 1.524

Trofeji: 48

Trener: Heimir Gudjonsson

Lanjski plasman: prvi

Vrijednost na TM: 2,95 mil. €

OMONIA

Godina osnivanja: 1948.

Stadion: Gymnastic Club Pancyprians

Kapacitet: 22.859

Trofeji: 60

Trener: Henning Berg

Lanjski plasman: prvi

Vrijednost na TM: 14,3 mil. €

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 19:30