Nogometaši Slaven Belupa bore se za ostanak
 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
PROMJENA NA ČELU

Direktor HNL kluba nakon 10 godina odlazi s kormila! Pojavile su se glasine, evo što je mogući razlog...

Osim što je brinuo o financijskom poslovanju kluba, na njemu je bila i igračka problematika
Piše: gčmObjavljeno: 10. ožujak 2021. 14:00

Zvonimir Šimunović je na odlasku s pozicije direktora Slavena Belupa! Vijest se proširila koprivničkim, a potom i zagrebačkim nogometnim krugovima, no zasad još nema službeni karakter, čeka se potvrda iz kluba. Međutim, više pouzdanih izvora potvrdilo nam je da glavni direktor doista napušta Farmaceute nakon što je 10 godina obavljao posao kojeg je preuzeo od Roberta Markulina, aktualnog dopredsjednika Izvršnog odbora HNS-a.

Šimunović se nije želio oglašavati oko svog odlaska, pa se o razlozima koji su ga motivirali na podnošenje neopozive ostavke zasad može samo nagađati. Činjenica jest da je dosad već dva puta nudio ostavku koju klupska Uprava nije prihvaćala, no ovaj put njegova je odluka definitivna.

Čini se da je najbliže istini priča o tome da se čovjek jednostavno umorio, da se zabrinuo za svoje zdravlje, te smatra da će mu biti bolje kad se riješi prevelike količine svakodnevnog stresa. Šimunović je, kako tvrde koprivnički insajderi, bio i više od direktora.

Osim što je brinuo o kompletnom financijskom poslovanju kluba, na njemu je bila i igračka problematika. Naime, već je dugo u Slavenu praksa da je trener ujedno i sportski direktor, no dobar dio poslova iz te domene, poput razgovora s igračima, obavlja glavni direktor kluba. On je ujedno zadužen i za transfere, odnosno, prodaju igrača iz koje se puni dobar dio klupskog proračuna.

Godišnji proračun Slavena Belupa kreće se malo ispod 20 milijuna kuna, zbog korona-krize je došlo do smanjenja sponzorskih sredstava, isto tako i igračkih primanja. Međutim, drugi klubovi ulažu, pronalaze inozemne investitore, prodaju svoje igrače za velik novac kojeg onda opet investiraju u momčad, pa su i na ljestvici iznad Slavena koji je izostankom jasne sportske politike potonuo prema dnu ljestvice.

Trenutačno se klub nalazi u borbi za opstanak, a Uprava baš i ne pokazuje preveliko zanimanje za problematiku koja je prilično duboka, iako bi baš ona trebala brinuti o osiguravanju financijskih sredstava. Možda će upravo Šimunovićev odlazak pokrenuti neke stvari u tom smislu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 02:42