StoryEditor
Direktor Galić (u sredini) snimljen prošle godine na predstavljanju tada novog trenera Dine Skendera
 MARKO MRKONJIC/CROPIX
OTVORIO DUŠU

Direktor Osijeka nakon odlaska Meštrovića: Javnost mora znati s kim imamo posla, ne možemo više šutjeti!

‘U tijeku je opstrukcija našeg djelovanja u klubu. Pogledajte što se sve događalo oko Pampasa...‘
Autor: Darko RužićObjavljeno: 23. lipanj 2020. 18:25

Ivan Meštrović, na vlastiti zahtjev, odlazi s funkcije predsjednika NK Osijek. Objavljeno je to službenoj internet stranici kluba uz zajedničku izjavu većinskog vlasnika kluba, Mađara Lörinca Meszarosa i samog Meštrovića.

Trgovački sud u Osijeku objavio je poziv za redovnu izbornu Glavnu skupštinu NK Osijek s.d.d. koja će biti održana 29. lipnja. Osim dnevnog reda naznačen je i prijedlog budućih članova Nadzornog odbora. U njemu će biti Lorinc Meszaros, Laszlo Szijj i Mihaly Takacs iz Mađarske, Dražen Nimčević iz Zagreba i Janoš Andoči iz Kneževih Vinograda. Odluka o njihovom imenovanju stupit će na snagu odmah nakon što skupštinari izglasaju njihov izbor.

Osijekov direktor Igor Galić našao je vremena poneku riječ kazati za medije, za javnost:

- Činjenica koju ne mogu poreći jest da je u tijeku opstrukcija našeg djelovanja u klubu. Nastavak je to u stvari onog što se počelo događati prije dvije godine kada smo započeli gradnju nogometnog kampa i stadiona na Pampasu. Javnost treba znati s kim imamo posla. Kad je počela gradnja branili su nam pristup sa svih strana gradilištu, zatvarali ceste, nisu ni cijevi na tom zemljištu pucale same od sebe, često nas je obilazila porezna uprava, inspekcije, sve smo izdržali i snalazili se. Nismo o tom govorili, nismo se javno žalili, ali sada je došlo do toga da više šutjeti ne smijemo - kaže Galić i podvlači:

- Nama je četverogodišnji mandat istekao, znali smo da nećemo biti tu zauvijek. Svi smo mi zamjenjivi, ali ne na nečastan način.

Neki simpatizeri Osijeka su odlučni u stavu da to što se trenutačno događa ne rade prijatelji kluba. Zloću vide u mnogima, pa i u krovnoj kući nogometa, u HNS-u. I Galić gađa u tu metu.

- Istina je, NK Osijek je u vrijeme dok je imao gomilu problema bio dosta ovisan o HNS. Međutim, kad je stao na noge, kada je krenuo u uspon, to je zasmetalo mnoge, pa i one čiju podršku više nismo trebali. Već na Rujevici u polufinalu Kupa su nam pokazali što mogu, pa smo ispali u ogledu s Rijekom na način koji su svi vidjeli. Očito smo u nemilosti, a u svom gradu od našeg dolaska u klub bili smo izloženi pritiscima i opstrukciji - izjavio je direktor NK Osijek Igor Galić.

Linker
23. lipanj 2020 18:25