Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
IZ ZAPREŠIĆA NA SICILIJU

DIV IZ PREDGRAĐA NASTAVLJA SJAJNU SURADNJU S TALIJANIMA? Na pomolu novi transfer? Šef Intera ostao tajanstven...

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 22. prosinac 2016. 15:37

Palermo ove sezone igra dosta loše i trenutačno je na predzadnjem mjestu, a vjerojatno bi i dalje držali fenjer lige da nisu čudesno preokrenuli susret protiv Genoe. Najzaslužniji za trijumf Sicilijanca bili su bivši Interovi igrači Josip Posavec, Ilija Nestorovski i Aleksandar Trajkovski, pa smo stoga odlučili nazvati Branka Laljka, direktora zaprešićkog kluba...

- Izuzetno mi je drago zbog njih, znam kakvi su igrači i kakvu kvalitetu imaju, pratim svaku utakmicu Palerma i nadam se da će se polako početi dizati - započeo je Branko Laljak.

Koja je to tajna zaprešićka veza sa Sicilijom?

- Imamo dobar odnos s Upravom Palerma, bolje reći s vlasnikom. Trajkovski je do Sicilije došao zobilaznim putem, preko Waregema i Mechelena, dok su Posavec i Nestorovski izravno od nas otišli u Palermo, a nadam se da to neće biti i posljednji igrači koji će put Sicilije.

Posavec i Nestorovski standardni su igrači, a isto tako pružaju jako dobre igre, posebice Makedonac. Jeste li očekivali da će se već u tako ranoj fazi nametnuti i postati jedni od glavnih igrača Palerma?

- Naravno da smo očekivali da će pružati dobre partije. Nestorovski je počeo zabijati od samog početka, na kontu već ima sedam golova, ali, znate, Ilija je paklen igrač, šteta što nije završio u boljem klubu, međutim mi smo ponosni na njegov učinak. Kao što smo ponosni i na Posavca, koji je velik vratarski potencijal, žao mi je samo što nije u većem fokusu U-21 izbornika, smatram da zaslužuje bolji tretman. Uglavnom, Hrvatska ne treba strahovati kad je vratarska pozicija u pitanju.

Kad sad sagledamo stvari, je li bilo moguće dobiti i veći novac za Nestorovskog odnosno Posavca?

- Nikako. Nije jednostavno danas ostvariti transfer, zapravo, čudo je da netko uopće želi izdvojiti novac za moje igrače, stoga to trebamo znati cijeniti. Dakle, nevjerojatno je teško dobiti određenu svotu novca; mi za Nestorovskog primjerice u Hrvatskoj nismo mogli dobiti više od 200 tisuća eura, to vam dovoljno govori. Isto tako, u igri je mnogo drugih faktora; naprimjer da je Nestorovski kojim slučajem imao hrvatsku putovnicu i da je koju godinu mlađi, sigurno bismo dobili veći novac, no što je - tu je...

Zapresic, 290416.
SRC Zapresic.
Utakmica 34. kola MAXTv Prve nogometne lige,
Inter - Lokomotiva.
Na fotografiji: Ilija Loncarevic, Branko Laljak.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

Palermu, veoma je izvjesno, slijedi grčevita borba za ostanak; mogu li bivši Interovi igrači spasiti Sicilijance od ispadanja?

- Imamo lijek za njih, njima fali jedan pravi stoper...

Znači li to da će Jakov Filipović u siječnju također put Sicilije?

- Dovoljno sam vam rekao - tajanstveno je završio Laljak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 19:38