Drago Sopta / CROPIX
ČVRSTO UZ MAMIĆA

Djelatnici Dinama o 'slučaju vuvuzela': Nije nas Mamić natjerao, dosta nam je uvreda

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 02. travanj 2012. 16:17

“O Sanda znaš li kako trubi Paravinja?” - osvanuo je grafit tijekom noći na maksimirskom stadionu. Doista degutantna rečenica koja kalja žrtvu jedne nesretne djevojke...

No, neukus i na rubu razuma izgleda da su simptomi koji su u Maksimiru našli plodno tlo. Jer grafit je poruka Sandi Mamić, zaposlenici kluba koja je sa svojim kolegama nedavno odlučila bukom vuvuzela nadglasati uvrede sa sjevera. Izgleda da je reakcija navijača još više dirnula šefa "delegacije vuvuzele", Ivana Ticu.

- Zamislite na sekundu da vam je naša Sanda kolegica, majka ili kćer. I sada zamislite da prolazite pored ovakvog natpisa i čitate poruku. Meni je bilo za plakati - započeo je Tica izuzetno emotivan istup u kojem je pozvao navijače sa Sjevera na primirje.

Nevičan javnim nastupima direktor za marketing i prodaju suzdržavao se od jačeg izljeva emocija. I nije uspio. Pobjeglo mu je. I to u krivom smjeru... Počeo je najednom sjećati se kraja osamdesetih kada je i on nosio spitku i nabacivao se kamenim blokovima s policijom!

Ukratko, plamen gasi dolijevanjem ulja na vatru. Nasreću u jednom se trenutku ipak sjetio - vode. I poručio da mu je žao što se ne zna kakva je prava situacija u klubu.

- Imamo grešaka i masu propusta. No, za razliku od drugih, u Dinamu je mila majka - poručio je direktor koji je istaknuo kako ga za javni istup nije zamolio Zdravko Mamić. Štoviše, gazda ga je molio suprotno, da ne ide pred novinare. No, on je odlučio izaći pa makar mu to, kako je rekao, bio zadnji dan u Dinamu.

Istu je mantru ponovila i Amra Petrnel, šefica marketinga koja je organizirala ansambl vuvuzela na utakmici s Lokomotivom.

- Grozno mi je bilo čitati da me šef tjera. Osobno sam ih nabavila i podjelila kolegama. Zašto? Zato što mi je dosta slušanja uvreda i grozota na račun kolega i njihove djece. Trubila sam da zatomim sve te silne uvrede. Ne samo zbog Zdravka Mamića već i zbog svih ostalih... - kazala je Petrnel. Kratko i jasno. I u sridu!*

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 05:44