UKRAJINA

Dobre vijesti za Bilića: Darijo Srna strijelac i asistent u visokoj pobjedi Šahtara

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. travanj 2012. 22:07

U zadnjoj utakmici 27. kola nogometnog prvenstva Ukrajine Šahtar je u gostima slavio protiv Zorije 5-1, a asistent kod prvog, te strijelac petog pogotka za momčad iz Donjecka bio je Darijo Srna.

Uvjerljivom pobjedom protiv Zorije branitelj naslova ponovo se vratio na čelnu poziciju u ukrajinskoj Premierligi s istim brojem bodova, ali boljom razlikom pogodaka od kijevskog Dinama.

Kod Zorije su “rudari” lako došli do troboda, a u vodstvo ih je već u 8. minuti doveo Mhitarjan koji je iskoristio ubacivanje Darija Srne s desnog boka. To je bila peta asistencija hrvatskog reprezentativca u ukrajinskoj ligi ove sezone. Na 2-0 nakon novih osam minuta igre povisio je Brazilac Teixeira, da bi u 31. minuti njegov sunarodnjak Adriano, realiziravši jedanaesterac, praktički razriješio sve dileme oko pobjednika.

Nakratko je nadu domaćima u 72. minuti smanjenjem na 1-3 ukazao Siljuk, međutim, taj je gol samo dodatno razgoropadio goste iz Donjecka koji s dva pogotka u narednih pet minuta “potapaju” Zoriju. Prvo je svojim drugim na utakmici, te ukupno devetim prvenstvenim zgodtikom ove sezone, Armenac Mhitarjan ponovno vratio na tri gola prednosti, a potom je Darijo Srna završio posao iz slobodnog udarca u 77. minuti.

Kapetan Šahtara i hrvatske reprezentacije pogodio je preko živog zida u bliži kut, postigavši svoj treći ligaški gol ove sezone.

Ukrajinska Premierliga, 27. kolo:

Zorija – Šahtar 1-5

Metalurg Donjeck – Arsenal Kijev 1-1

Tavrija – Černomorec Odesa 2-0

Karpati – Volin 1-0

Redoslijed: 1. Šahtar 70, 2. Dinamo K. 70, 3. Metalist Harkiv 57, 4. Dnjipro 45, 5. Tavrija 43 (-1)…

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 13:36