Marco Fossati
 SCREENSHOT Screenshot
JAVLJAJU TALIJANI

Dogovoren prvi zvučan transfer Hajduka: Bivši veliki ‘talent od 4 milijuna eura‘ stiže na Poljud?

Kao tinejdžer je navodno za ozbiljne novce preselio iz omladinskog pogona Intera u Milan.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. veljača 2021. 23:35

Ugledni talijanski novinar Gianluca Di Marzio, specijaliziran za nogometne transfere, objavio je kako je posudba talijanskog veznjaka Marca Fossatija iz Monze u Hajduk već dogovorena!

Veznjak Monze trebao bi u Hajduk stići na posudbu do kraja sezone, a u tijeku je navodno razmjena dokumenata između klubova i formalizacija dogovora. Iz splitskog kluba zasad se nisu oglašavali niti komentirali ovaj vrlo zanimljiv posao.

O Fossatiju smo već pisali. 28-godišnji veznjak je trenutno član ambicioznog člana Serie B Monze čiji je vlasnik Silvio Berlusconi.

Kao tinejdžer je navodno za čak četiri milijuna eura preselio iz omladinskog pogona Intera u onaj Milana (2010.), bio je i član svih mlađih selekcija Italije od U17 do U21, ali u seniorskoj karijeri nije uspio potvrditi pokazani talent u ranijoj dobi. Nizale su se kasnije posudba za posudbom. U Latinu, Ascoli, Bari i Perugiu, zatim prelazak u Cagliari pa u Hellas Veronu odakle je prije dvije godine stigao u Monzu.

U drugoligaškom je društvu ove sezone upisao deset nastupa, a od toga je sedam puta bio starter.

Inače, Hajduk je interes za njegovo dovođenje pokazao i u ljeto 2018. godine. Je li sada zaista proradila talijanska veza, i je li ulogu u svemu odigrao i novi trener Hajduka Paolo Tramezzani, saznat ćemo vrlo brzo.

Prijelazni rok u Hrvatskoj traje do 15. veljače, pa ako splitski klub ovih dana potvrdi posao, bio bi to i prvi konkretan potez novog sportskog direktora Hajduka Mindaugasa Nikoličiusa, barem kad su ulazni transferi u pitanju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 12:46