SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
SLATKE BRIGE MODRIH

Dok Hajduk i drugi rivali kupuju, Dinamo je odradio posao! Otpisana još dva igrača, evo koji je novi plan

Dinamov strateg je na slatkim mukama. Ali, konkurencija se u HNL-u opasno pojačava.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. srpanj 2021. 14:59

Dolazaka će biti samo ako bude odlazaka, ponovio je više puta u zadnjih mjesec dana Damir Krznar, Dinamov trener. Neobičan prijelazni rok kad je Dinamo u pitanju, naviknuli smo prethodnih ljeta gledati dosta novih lica u svlačionici pod jugom, no ovog lipnja i srpnja u Maksimiru uglavnom gledaju kako nove igrače dovode njihovi glavni HNL-rivali.

Slijede posudbe

Osijek, Rijeka i Hajduk gotovo svakodnevno hvale se pojačanjima i prinovama, Dinamo, odnosno, njegov trener i sportski direktor Damir Krznar ima drugačije, slatke brige.

- Još moramo malo smanjiti kadar, neki će otići na posudbe - također je rekao Krznar, koji nije na popisu igrača za prvo pretkolo imao dovoljno mjesta za sve. Primjerice, za Bulata, Atiemwena i Andrića.

- Mi smo dobar dio prijelaznog roka obavili na zimu, pa sad ne moramo pod “mus” dovoditi igrače - isto je kazao Dinamov trener.

Već je zimus Dinamo kupio Nevistića, Štefulja, Bulata i Špikića, međutim, nije da ovoga ljeta nije baš nikoga doveo. Modri su prvo za oko 1,3 milijuna eura otkupili Josipa Mišića od lisabonskog Sportinga, a bez odštete je došao Duje Čop. A kako Modri još nikoga nisu prodali, nemaju potrebe za kupnjom “kapitalaca”. Premda, dolazak ponekog igrača uvijek je moguć, recimo, pozicija lijevog beka, nakon otpisivanja Čabraje i Leovca, uvijek se može pojačati. Priča se i o stoperu, spominje se i još jedan krilni igrač... No, to ništa nije za rubriku “mora se odmah”, već je plan ako se tijekom ljeta ukaže potreba ili ako netko bude pred odlaskom.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix

Ono što muči ljude u Maksimiru jest kako pronaći najbolje adrese za posudbe svojih igrača. Puno je upita, iz HNL-a i inozemstva, primjerice Maribora, ali u Dinamu pažljivo važu svaku od tih destinacija jer događalo se i prošle sezone da su neki igrači u tim klubovima pali u drugi plan, nisu igrali, mijenjali su se, recimo, treneri kojima igrači na posudbi iz Dinama nisu bili važni ili je klub “lovio” neki rezultatski cilj, pa se oslanjao na iskusne pojedince, a ne mladiće koje je Dinamo poslao na kaljenje.

Zato su sad Krznar i suradnici oprezniji po tom pitanju, pokušavaju svakome naći idealnu sredinu za razvoj. Naravno, nekad i sami igrači ne žele otići na posudbu bilo kamo, ne može ih nitko natjerati. Nedavno smo čuli ideju da bi Dinamo trebao, poput Leipziga za Gvardiola, plaćati bonuse klubovima kojima posudi igrače za svaku odigranu utakmicu toga igrača. Tada bi ti dečki sigurno imali minutažu. Možda i nije nemoguće da to zaživi, iako, uvijek će biti sporan takav “deal” s klubovima iz HNL-a.

Bez uzbuđivanja

Eto, tako trenutno izgleda Dinamov prijelazno rok. U Maksimiru imaju svoje brige, dok Rijeka, Hajduk, Osijek... dovode zvučna imena poput Drmića, Livaje ili Nejašmića, Modri se oslanjaju na svoje poznate adute iz prošle sezone, kojima su dodali svježu krv mlađih igrača i stvaraju momčad rasterećujući kadar.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix

- Nama je drago da se i ostali pojačavaju jer što je liga jača, to je i nama bolje za konkurentnost u Europi - još je jedan Krznarov komentar prijelaznog roka.

Dok glavni ligaški rivali dovode igrače kako bi se približili Dinamu, Modri već imaju formiranu momčad, zapravo, dvije ili tri jake momčadi i samo će mogući odlazni transferi natjerati Krznara i suradnike da se aktiviraju na tržištu. Modri su se odlučili za taktiku “kupuj zimi da budeš dobar na ljeto”, tako planiraju “igrati” i ove sezone. I za sada se previše ne uzbuđuju što trojac koji želi napasti vrh svakodnevno bombastično objavljuje imena novih igrača u svom dresu.

Jesu li u Dinamu u pravu, naravno, pokazat će kao i uvijek rezultat na kraju sezone...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 13:56