VOJKO BASIC/CROPIX Cropix
NE IZGLEDA DOBRO

Dok momčad Hajduka prosipa bodove i sluša zvižduke, Jens Gustafsson kupuje vrijeme, evo i na koji način

Šveđanin je zaista odmjereni, fino odgojeni gospodin, ali i trener bez klase za momčad Hajduka
Piše: Zdravko Reić/JLObjavljeno: 24. listopad 2021. 12:46

Hajduk je nastavio prosipati bodove, može se kazati, bez obzira na rezultat od 0-0, da su „bijeli“ poraženi na Poljudu. I to od jedne Gorice, koja se, istina, ustrajno branila, dok u napad prema vratima Lovre Kalinića velikogorički igrači nisu ni pomišljali, osim u slučaju kada su poželjeli pomoći obrani, pa su loptu nastojali držati dalje od svoje branke.

Tijekom utakmice navijači Hajduka ustrajno su bodrili svoje ljubimce, kao što je bilo i na prošlom susretu u Šibeniku, ali su na Poljudu poslije posljednjeg zvižduka suca Ante Čuljka odjeknuli zvižduci. Trener Jens Gustafsson po tko zna koji put plasirao je svoje replike o tome kako su stvorene šanse, kako je njegova momčad bila bolja, kako je često u nogometu pitanje (ne)sreće da bi poentirao:

- Račun o osvojenim bodovima polagat ćemo 18. prosinca, poslije zadnjeg kola prije zimske stanke.

Gustafsson tako kupuje vrijeme, uzda se da će njegova momčad do kraja jesenskog dijela prvenstva izvesti berbu bodova, pa da će on tako začepiti usta svim kritičarima. Ili Gustaf vjeruje da su svi naivni…Šveđanin je zaista odmjereni, fino odgojeni gospodin, ali i trener bez klase za momčad Hajduka. Uoči utakmice protiv Gorice on je priznao, premda možda toga nije bio ni svjestan, već ga je ponijelo njegovo poštenje, kad je rekao:

- Ja sam sada mnogo bolji trener nego kad sam došao.

I ta izjava najviše tereti Mr Footballa, to jest sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa. Gustafsson je od njega dobio bogati fond igrača, među kojima ima i pojačanja. Pitanje je kako ni za pet mjeseci rada nije uspio stvoriti prepoznatljivu igru već se sve, kao i na utakmici protiv Gorice, svodilo na bljeskove pojedinih igrača, njihove individualne kvalitete, koje nisu dale rezultata. q Z. Reić

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 08:39