Boris Kovačev
DEČKI ODUŠEVILI IZBORNIKA

'Dokazali smo da je subota bila loš dan. Dan koji se nije smio dogoditi, ali dogodio se'

Srna, ali i dečki iz Tottenhama koji pred sobom imaju važne utakmice u Ligi prvaka nisu se štedili niti sekunde i to me čini ponosnim i ide im na čast., kaže izbornik
Piše: Tomislav ŽidakObjavljeno: 30. ožujak 2011. 02:36

Hrvatski izbornik izgledao je nakon utakmice kao da mu je kamen težak sedam tona pao s leđa. Poslije Tbilisija, remi na “Stade de France” došao je reprezentaciji Hrvatske poput melema na ranu. S takvim zaključkom stigao je pred medije i Slaven Bilić

- Ova momčad je pokazala karakter i vratila je vjeru u sebe. Mi nismo sumnjali u sebe, ali javnost je nakon Gruzije bila skeptična prema meni pogotovo - rekao je Bilić koji nije krio zadovoljstvo borbenom, muškom igrom protiv Francuske.

- Igrali smo dobro u obrani, ali i u napadu smo znali zaprijetiti. Uoči utakmice upozoravali smo igrače kako će ovo biti jedna od onih netipičnih utakmica. Znali smo da će protivnik napadati i da ako probijemo njihov blok stvoriti će se puno prostora. To je velika razlika u odnosu na one kvalifikacijske utakmice koje najčešće igramo na način da moramo razbijati bunker. U takvim situacijama moramo biti pokazati strpljenje i kontinuiranim pritiskom čekati šansu - smatra Bilić koji nije skrivao oduševljenje pristupom igrača na dvoboju s Francuskom. Posebice se to odnosi na Darija Srnu.

- Kapetan je pokazao da gine za Hrvatsku. Srna, ali i dečki iz Tottenhama koji pred sobom imaju važne utakmice u Ligi prvaka nisu se štedili niti sekunde i to me čini ponosnim i ide im na čast.

Osim njih, odličnu partiju pružio je Josip Šimunić

- Nije se uopće vidjelo da ne igra. Vratio se na fantastičan način.

Isto vjerovatno vrijedi i za Stipu Pletikosu koji je bio najbolji Hrvat na travanjku u Parizu.

- To je samo dokaz da Pletikosa nije s nama po prijateljskoj liniji.

Što se ozlijeda tiče izbornik je otkrio kako je Pranjić dobio udarac u gležanj, dok je Runje u poluvremenu sam tražio zamjenu. I Strinić je osjetio probadanje, ali i Srna. Ipak, ozlijede su lakše prirode i sve bi trebalo biti u redu.

Rezultat u Tel Avivu između Izraela i Gruzije (1-0) sugerira kako su se i domaćini vratili u utrku za prva dva mjesta u kvalifikacijskoj skupini za odlazak na Euro u Poljsku i Ukrajinu.

- Još uvijek je sve u našim rukama. Bit ćemo spremni za Gruziju i pokazati kako je ono u subotu bio tek loš dan. Dan koji nam se nije smio dogoditi, ali dogodio se.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 16:33