Tel Aviv, 091010.Ramat-Gan Stadion.Kvalifikacijska nogometna utakmica grupe F izmedju Izraela i Hrvatske za Euro 2012 u Poljskoj i Ukrajini.Na slici: slavlje Kranjcara i Eduarda nakon gola.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX
KVALIFIKACIJE ZA EURO

Donosimo tri scenarija: Što ako pobijedimo, ako odigramo neodlučeno, ako izgubimo?

Hrvatska s pobjedom stječe odlične šanse da na kraju kvalifikacija bude najbolja drugoplasirana reprezentacija u svim skupinama i tako izravno ode na Euro. Poraz bi značio da ulazimo u "vatru"
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 06. rujan 2011. 16:19

...POBIJEDIMO

Hrvatska s pobjedom stječe odlične šanse da na kraju kvalifikacija bude najbolja drugoplasirana reprezentacija u svim skupinama i tako izravno ode na Euro. Dakle, pozicija broj dva bila bi osigurana, a za prvo mjesto igrat će se 7. listopada u Grčkoj. Čak i u slučaju remija u tom susretu, koji možda ne bi bio dostatan za vrh skupine (zavisi od rezultata Grka s Latvijom i Gruzijom!), te punog plijena s Latvijom, smiješilo bi nam se da imamo najbolji učinak među drugoplasiranima.

...REMIZIRAMO

Već i neodlučen rezultat večeras na maksimirskom terenu Vatrenima jamči dvije stvari; sigurno su drugi u skupini, Izrael ih više ne može preskočiti i u Grčkoj s pobjedom mogu doći na prvo mjesto. Čak i da Santosov sastav trijumfira u Latviji, ne bi pobjegao na više od tri boda. Među poravnatim rivalima odlučuju međusobni susreti, u Zagrebu je bilo 0:0, dakle, pobjeda u Pireju značila bi da je Hrvatska bolja.

...IZGUBIMO

Poraz bi značio da ulazimo u “vatru”. Grčka bi držala sve u rukama za prvo mjesto, premda ga ne bi teoretski osigurala. Naime, kad bismo dobili u Pireju, te Latviju, a Santosov sastav remizirao u Latviji ili Gruziji, Hrvatska bi bila pobjednik skupine. Međutim, ta opcija značila bi da Izrael i dalje ima šanse, i ugorozili bismo i drugo mjesto. Kako bi Izraelci završili ciklus ispred Hrvatske, morali bi dobiti u Maksimiru s boljim rezultatom nego što su poraženi (2:1) u Tel Avivu. I očekivati da Grčka ili Latvija tuku Kockaste. Izrael bi bio drugi i ako bi Hrvatska osvojila još samo jedan bod od šest mogućih. (da)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 01:19