Nikola Vilić/Cropix
NOVI VJETAR PUŠE

DOSTA JE BILO 'BOBANA, MODRIĆA...' Hajduk 'ukrao' dragulja iz slavne nogometne obitelji!

Nakon brojnih promašaja struke i odlazaka velikih talenata s Poljuda u Hajdukovoj povijesti (Boban, Modrić...), ovih se dana u hramu Bijelih dogodio jedan suprotan fenomen. U Hajduk iz redova Splita dolazi veliki talent, kapetan starijih pionira "crvenih" Mario Vušković! Član 'do 15' reprezentacije, rođen 2001. godine. Dobio je papire na arbitraži i Hajduk će ga registrirati ovog tjedna!
Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 08. ožujak 2016. 13:04

Radi se o darovitom veznom igraču, reprezentativcu i zapravo je to na neki način revanš "bijelih" prema "crvenima" koji su im ne tako davno iz Poljuda uzeli darovitu malodobnu braću Baturina, oni tada nisu željeli potpisati stipendijske ugovore s "bijelima", odabrali su Split.

Sad ide promet u suprotnom smjeru, revanš ili ne, kako vam drago, tek mladi Vušković se iz Parka mladeži oslobodio putem - arbitraže, nakon što mu duguju isplate po stipendijskom ugovoru. I Hajduk je zainteresiran da iskoristi priliku, a navodno Vušković nije jedini takav u redovima "crvenih", spremnih za arbitražu! No, o tom, potom.

Mario Vušković je stalno, od prvog dana karijere bio član Splita, a lani na primjer, između ostalih i najbolji igrač poznatog turnira pionira u Međugorju, piše Slobodna Dalmacija.

Marijov otac je Danijel, sada trener u u omladinskom pogonu Hajduka, nekoć i sam darovit i sasvim blizu prvoj postavi "bijelih". Pamtimo da je baš ostao kod kuće zbog rođenja sina Marija, kad ga je ujesen te 2001. godine pod barjak za put u Koprivnicu pozvao tadašnji trener Hajduka Nenad Gračan i namjeravao staviti u prvu momčad. Budući otac Vušković morao je ostati u Splitu...

Ako bismo granali obiteljsko stablo, djed Mario bio je junior "zlatne generacije" Hajduka, rođen 1953. kao Šurjak i Mužinić, primjerice, a pradjed Marko dugogodišnji tajnik Hajduka šezdesetih.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 14:16