Marko Lozo, Patrik Mršnik i Ilija Lončarević
 SUPERSPORTSKE PODCAST SCREENSHOT
SUPERSPORTSKE

‘Dovođenjem Nikoličiusa Hajduk nije riješio glavni problem, ono najvažnije neće se promijeniti‘

O najnovijim događanjima u Hajduku razgovarali smo s našim uvaženim gostima u studiju Hanza Medije.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. siječanj 2021. 07:48

Ovoga smo tjedna u novom SuperSportske podcastu ugostili dva nogometna trenera. U studiju Hanza Medije razgovarali smo s Ilijom Lončarevićem i Markom Lozom. S jedne strane mladi, progresivni trener i analitičar, a s druge legenda s hrvatskih nogometnih terena, čovjek s preko 300 HNL-utakmica u nogama.

Sugovornici, što bi se reklo, kao naručeni za diskusiju oko Hajduka. Ondje je, tek da podsjetimo, došlo do strukturalnih promjena u upravi kluba pa se tako nakon predsjednika Jakobušića, popunilo i mjesto sportskog direktora. Novi čovjek na toj poziciji je Mindaugas Nikoličius, dojučerašnji glavni sportski operativac Gorice.

- Mislim da je dovođenjem Nikoličiusa napravljen dobar potez. Ipak, u Gorici je on imao dobar support predsjednika, iza projekta je stajao čitav klub i grad. U Hajduku će mu biti teže, ali imat će dobre temelje u licima predsjednika i sadašnjeg trenera Primorca - rekao je Marko Lozo pa odmah dodao:

image
Marko Lozo
SUPERSPORTSKE PODCAST SCREENSHOT

- Ipak, u Hajduku postoji drugi problem. Sportski direktori još od vremena kada sam ja bio u Hajduku, počevši od Marija Branca, Bjelanovića, Kepčije i Stanića, oni nisu ništa lošiji po znanju od Nikoličiusa. Problem počinje kada se spomenu energija i sama okolina oko kluba. One ti ne daju tu sigurnost, tvoje su misli usmjerene na nešto drugo, a ne fokusirane na ono što treba. Navijači očekuju rezultate odmah, kratkoročno treba imati i dosta sreće da bi se ostvarilo nešto na dulji rok.

Lončarević je istaknuo faktor kojeg mnogi stavljaju u prvi plan...

- Treba to sve skupa sagledati s druge strane. Zašto je Hajduk godinama, desetljećima već tu gdje jest? Koji su to igrači Gorice toliko bolji od Hajdukovih? Ja ih nemam više od jednoga, eventualno dvojice. Dakle, u pitanju nije igrački kadar, nego sve ono što se oko Hajduka godinama događa. Ako je predsjednik svim dosadašnjim potezima htio pokazati da će on tome pristupiti na drugačiji način, onda mislim da Hajduk ima velike šanse da izađe iz problema koji ga muče.

Cijeli podcast SuperSportske #18 pogledajte u nastavku:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 15:28