RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
POD POVEĆALOM MODRIH

Dragulj iz poznate nogometne obitelji uskoro u Dinamovom dresu? Prošao je sve selekcije Hrvatske...

Otac Josip bio je istaknuti Šibenikov prvotimac, igrač Hajduka, kapetan šampionskog Zagreba...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. veljača 2021. 18:32

Dinamo je postao nogometni kolektor za HNL. Skuplja mlade i potentne igrače iz domaćeg okruženja, vjerujući da će u Dinamu napredovati i postati važni igrači. Izuzevši Stefana Ristovskog, za Modre su potpisali mladi HNL-dečki Ivan Nevistić, Daniel Štefulj, Marijan Čabraja i Dario Špikić.

Čabraja je već tu, dok će ostala trojica stići na ljeto. Ove zime, dakle, Modri su pokucali na vrata Rijeke i Gorice. Doveli su dečke s Kvarnera i iz bliskog susjedstva. Jučer su Šibenčani igrali protiv Varaždina. Ima li u Krešimirovom gradu mladića koji bi možda već ovog ljeta mogli preseliti u Maksimir? Ima, kako da ne... Iz maksimirskih izvora dobivamo potvrdu da su Modri “bacili oko” na Marka Bulata (19), kapetana Šibenika, veznjaka, jednog od krucijalnih igrača s Šubićevca.

Dečko je prošao sve selekcije Hrvatske zaključno s U-19, čisti je šibenski proizvod. Debitirao je za Narančaste sa 16 godina i jednim danom, dok su Šibenčani još bili u drugoj HNL i to baš protiv - Varaždina! Tako mlad za društvo sa Šibićevca debitirao je još jedan šibenski dragulj, hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car.

Bulata krasi mirnoća, urođena tjelesna snaga, ali i odlična tehnika. Forte su mu pas i pregled igre, a puca uspješno s obje noge. Ona greda koju je pogodio na Rujevici u prošlom kolu još se trese... Otac Josip bio je devedesetih istaknuti Šibenikov prvotimac, kasnije igrač Hajduka, ali i kapetan šampionskog Zagreba, koji je bio prvak HNL-a 2002. godine, igrao je u Kini i Turskoj, a ubilježio je i nastup za Vatrene.

Stric Ivan također je uspješno nosio šibenski dres, zatim i Osijekov, igrao je za U-21 reprezentaciju Hrvatske, te dugo godina u Kini i Izraelu, kratko sjedio i na klupi Narančastih. Obojica Bulata danas su bitni ljudi Šibenika, a Marko je jedan od krucijalnih nogometaša o kojem u Maksimiru misle sve najbolje i ne bi trebalo biti iznenađenje ako uskoro odjene plavi dres.

Osim Bulata, ima još jedan potencijalno vrlo zanimljiv igrač. To je Ivan Laća (17), napadač za kojeg je zainteresirana Lokomotiva. Za sada ne dobiva previše prilika kod Krunoslava Rendulića, ali kažu nam neki šibenski insajderi da je vjerojatno jedan od razloga za to činjenica da još nije potpisao novi ugovor s klubom, a stari mu istječe ovog ljeta. Inače, Ivanu je ujak samo četiri godine stariji Marko Đira, igrač Dinama na posudbi u Lokomotivi. Povezuje ih Marijana, Markova starija sestra, Ivanova majka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. ožujak 2024 16:05