Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
NIJE MU BILO SUĐENO

DRAGULJ KOJI JE OSTAO U SJENI Hajdukovac ovaj tjedan potpisuje za španjolskog drugoligaša!

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 18. srpanj 2016. 10:57

Elvir Maloku (20) ovoga tjedna potpisat će ugovor s Gimnasticom iz Tarragone, članom španjolske Segunde koji je bio na pragu plasmana u Primeru. Izgubili su u finalu doigravanja od Osasune koja je izborila viši rang.

Zanimljivo jest da je Maloku jedini igrač Hajduka koji je imao ozbiljnu ponudu, a klub iz Katalonije ga je pratio duže vrijeme. Iz Gimnastica je u Celtu otišao njihov najbolji ofenzivni igrač Naranjo, a Katalonci se nadaju da bi u Malokuu mogli dobiti zamjenu za njega. Hajduku će od idućega Malokuova transfera pripasti deset posto, a Gimnastic će podmiriti i dug Bijelih prema Rijeci iz koje je Elvir zajedno s bratom Trojanom došao prije tri godine.

Bilo je i drugih kombinacija, ali se Maloku odlučio za odlazak u Španjolsku gdje smatra da će napredovati i nametnuti se u novoj sredini. Gimnastic je u dobrim odnosima sa Sevillom čiji su skauti Malokua zapazili prije tri godine kada je briljirao u dresu Hrvatske na SP-u do 17 godine, a bio je uvršten na listu 40 najvećih svjetskih talenata.

Tada je Hajdukov tadašnji predsjednik Marin Brbić govorio:

- Ako Halilović vrijedi 20 milijuna, onda Maloku vrijedi 12 milijuna!

Tri godine je Maloku proveo u Hajduku, upisao je 69 nastupa uz sedam golova i tri asistencije, no samo 20 nastupa imao je od prve minute. Iako se govorilo o tercetu BMV (Balić, Maloku, Vlašić), on nikada nije dobio toliku podršku kluba i kontinuitet nastupa kao ostala dvojica. Bez daljnjega, u Malokuu leži igrački potencijal koji bi mogao eksplodirati u novoj sredini, a time bi mogao Hajduku donijeti bogatiji postotak.

Kod Burića je bio važan džoker s klupe koji je ulazio davati dodatni ritam, ali i starter u početku sezone kada je u europskim nastupima dodatno podizao agresivnost momčadi. Pretprošle sezone je ispao iz sastava U-19 reprezentacije kada ga novi izbornik Ferdo Milin nije zvao za Elitno kolo, iako je prije kod Zorana Vulića bio jedan od nositelja. Nakon toga je Maloku odlučio da neće više igrati za hrvatsku reprezentaciju, a u budućnosti bi mogao nastupiti za Albaniju ili Kosovo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 15:53