EKSKLUZIVNO ZA SN

Drpić: Ja sam najveći krivac za sve ono što mi se dogodilo u karijeri i životu!

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 19. travanj 2012. 13:21

U medijima ga nije bilo - godinama. Dino Drpić otišao je na samo iz hrvatskog nogometa, nego i iz hrvatskog medijskog prostora. Bez izjava, dok prije nekoliko tjedana iznenada nije osvanuo na Kantridi. I ne bježi od mikrofona, no izjave su kratke, ni slova više od nužne korektnosti. U svibnju će napuniti 31 godinu, nagomilalo se rutine, sve se više prepoznaje vrijednost one “šutnja je zlato”.

Premda će svoj dolazak na Kantridu bez krzmanja opisati ovako:

- Došao sam prvenstveno zato da bih pomogao sebi i svojoj karijeri! A onda, s iskustvom kojeg sada sigurno imam, da pomognem i Rijeci u ovoj teškoj situaciji u kojoj se našla.

Mislite li da ste mogli proći bolje u karijeri i ako je tome tako: koga krivite za nerealizirane ambicije, sebe ili nekog drugog?

- Ne volim se vrtjeti u prošlosti, što se dogodilo, dogodilo se i nema nazad. Bilo je trenutaka u kojima sam ovisio o odlukama drugih ljudi, onih koji su vodili klubove u kojima sam igrao i koji nisu uvijek odlučivali kako sam želio, ali na kraju dana... Nemaš ništa od toga ako kriviš bilo koga drugoga. Čovjek mora preuzeti odgovornost i ja to činim. Ja sam najveći krivac za ono što mi je u karijeri, ili životu uopće, krenulo drukčije od smjera u kojem sam želio da ide.

Purger ste, od glave do pete, a Kantrida vas je prihvatila sjajno.

- Iskreno, u onoj jednoj utakmici koju sam dosad odigrao na Kantridi uopće nisam primjećivao bilo što osim same igre, utakmice. S iskustvom dođe i ta sposobnost, da se isključiš. Po gradu ne šetam. U Opatiji sam i eventualno odem na kavu, ali nikakvih negativnih iskustava nisam imao. Radim svoj posao i to je to. Ali kad smo već na temi onoga što se čuje s tribina... Razgovaram s dečkima u svlačionici i iskoristit ću ovaj intervju kako bih nešto zamolio Rijekine navijače: molim sve one koji do kraja sezone odluče uživo popratiti naše utakmice da ne vrijeđaju riječku nogometnu mladost, nego, ako već misle da treba pljuvati, sve što imaju za reći - viču meni!

- Što je čudno? Nek’ meni kažu sve što imaju, a klince puste da se mogu koncentrirati samo na igru. Vrlo jednostavna molba i nadam se da će ju navijači uvažiti.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 17:33