MARKO TODOROV Cropix
ZAVRŠETAK PRIPREMA

Bivši dinamovac tek je stigao, a već ima glavnu ulogu kod Jerka Leke: ‘Postao je moja produžena ruka‘

Zagrepčani su slavili u pet od osam utakmica uoči početka nove sezone
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 06. kolovoz 2023. 13:20

Pet od osam. Konačni je to rezultat jarunskih priprema završenih u petak 3:1 pobjedom nad Mladosti iz Ždralova, doduše i pomalo zabrinjavajućom izvedbom u prvom dijelu (0:1), tijekom kojeg je za nadolazeću sezonu predviđena udarna postava Jerke Leke malo pokazala. No, nije to i negativni indikator. Ukupno gledano, u Jarunu su zadovoljni viđenim proteklih tjedana.

- Trebamo se još malo uigrati, ali u globalu bi trebali biti bolji nego prošle sezone. Kompletniji smo na svim pozicijama, čekamo još završni ‘briefing‘ Lokomotive da vidimo koga ćemo dvojno registrirati. Vidimo da se i u HNL-u ekipe još uvijek uštimavaju u prvim kolima, to je normalno i takav scenarij čekat će i nas u početnoj fazi prvenstva - podvlači Leko.

U startnoj postavi "generalke" našla su se samo četiri igrača (Savatović, Dajčer, Alghoul i Abramović) koja su u jarunskom domu stanovala i prošle sezone. Lekin sastav praktički je potpuno novog, ali i obećavajućeg profila, jer tijekom priprema iskazali su se mnogi noviteti, među njima Žuljević (hat-trick protiv Zagorca, 6:0) kao pojačanje iz Slaven Belupa, Stanić, Babić, Pranjić i Radujković, a zasad se perfektno snašao i Luis Ibanez, koji je s dva spektakularna pogotka podsjetio na onu o neprolaznoj klasi.

- Lučo se odmah nametnuo kao lider, on je moja produžena ruka na terenu i zna probuditi momčad. Plan je koristiti ga u veznom redu, a po potrebi će na lijevog beka - nastavlja trener Jaruna.

image

Luis Ibanez u Jarunu

MARKO TODOROV Cropix

Uz iskusnog centarfora Tadića i stopera Karamatića, značajni doprinos očekuje se od još dvojice starosjedioca. Ofenzivci Abramović i Alghoul već sada djeluju blisko najboljem izdanju, u kakvom nedvojbeno mogu činiti razliku.

- Alghoul se diže i zdrav nam može mnogo toga donijeti, a za Abramovića smo već i govorili da je potencijal za višu razinu. Vjerujem da bi mu baš ova sezona mogla donijeti taj iskorak. Jedina nam je šteta što se ozlijedio napadač Josip Luka Mamić i sigurno ga neće biti do zime, no pozitivno je da se Bilobrk oporavlja i uskoro bi se trebao vratiti. I naš novi domaći teren u Zaprešiću vidim kao prednost jer mnogi konkurenti nisu navikli na hibridni teren.

Definitivno se talentirani aduti poput rastućeg Abramovića imaju čemu nadati računaju li na dodatni iskorak - u Jarunu je put do prvoligaškog nogometa itekako moguć, dokazala su to četiri igrača (Florucz, Savatović, Groznica i Ačkar) iz prošle sezone. Bilo bi im najljepše, jasno, da se prvog razreda domognu baš u dresu Jaruna, no o mogućnostima je ionako prerano govoriti.

Može se reći da, kada iz kluba govore o gornjem domu kao glavnom cilju nadolazeće sezone, "kriomice" misle i na sam vrh tablice i baš su tako visoke ambicije i privukle imena poput Žuljevića i Ibaneza, no trenutno je besmisleno gledati u tako daleku budućnost. Fokus je na sljedećih osam dana do ogleda sa Zrinskim iz Jurjevca.

- Primljeni pogodak protiv Mladosti pokazao je da u obrani znamo zaspati. I to je potpuno nova linija i potrebno ju je sinkronizirati, a poradit ćemo i na samom otvorenju igre, odnosno prelasku iz obrane u napad, koji još malo zastajkuje s obzirom na redizajnirani vezni red. Imamo još prostora za napredak - zaokružuje Leko.

Linker
27. travanj 2024 07:47