RONALD GORSIC Cropix
ČEKA SE ODLUKA

Bivši osvajač Kupa se gasi, iz kluba koji bi ga trebao zamijeniti u Prvoj HNL poručuju: ‘Sad smo u problemu‘

Najavljeni spasitelji nisu se pojavili... Premda je cjelokupan dug, navodno, oko dva milijuna eura
Piše: Ante Ujević, Dražen AntolićObjavljeno: 19. srpanj 2022. 16:22

Inter odustaje, Croatija iz Zmijavaca ulazi u Prvu ligu, a HNS još nije odlučio tko će u Drugu ligi, iako logika govori da su samo dva kandidata Hrvatski vitez iz Posedarja i zagrebačko Trnje.

Iako Inter ima licencu za Prvu ligi, kako se od ove godine zove drugi stupanj natjecanje, i premda se prijavio za nju, u HNS-u očekuju, možda se to dogodi već danas, pismo iz Zaprešića da odustaju od natjecanja i da se gase. Razlog je suspenzija FIFA-e koju su dobili nakon što im je izdana licence od strane HNS-a. FIFA im je zabranila daljnje igranje dok ne plate 252 tisuće eura igračima koji su ih tužili. Eto, zbog takve cifre klub kojem su nekad tepali da je Div prestaje djelovati. Najavljeni spasitelji nisu se pojavili... Premda je cjelokupan dug, navodno, oko dva milijuna eura.

image
RANKO SUVAR Cropix

Nakon što Inter službeno obavijesti HNS da odustaje od Prve lige, Savez će odlučiti tko će u taj rang, no to se već zna. Radi se o Croatiji iz Zmijavaca koja je bila sljedeća na tablici i ima licencu. Ostaje pitanje tko će umjesto nje u Jedinstvenu drugu ligu, koja je treći rang. U kvalifikacijama su igrali Marsonia - Trnje i Međimurje - Hrvatski vitez. Pobjednici su bili Marsonia i Međumirje, a kako će sada HNS odlučiti kome prednost Trnju ili Hrvatskom vitezu? U Savezu kažu da još nisu riješili taj rebus.

Inter u biti i ne mora obavijestiti HNS u odustajanju, u tom slučaju jednostavno ne bi imao pravo nastupa ako do prvog kola ne skine suspenziju, kao niti licencirati igrače. Prva liga bi se u tom slučaju igrala s jednim klubom manje, no najava je da će iz Zaprešića izvjestiti Kuću nogometa o stvarnom stanju!

Direktor Croatije: Sada smo u neobranom grožđu

Cijelu ljetnu stanku Zmijavci su u iščekivanju događaja oko Intera i opstanka u drugom rangu natjecanja ili, pak, ispadanja u 2. NL (jedinstveni rang). Mijenjale su se odluke iz tjedna u tjedan, iz dana u dan, a na koncu u Zmijavce je stigla vijest kako Zaprešićani ipak odustaju od natjecanja.

Vijest koja je razveselila sve u Croatiji, no još uvijek je neslužbene naravi pa se u Zmijavcima opet čeka. HNS je taj koji mora poslati odluku hoće li Zmijavčani ostati u drugom rangu natjecanja.

Pitali smo sportskog direktora Croatije Svetimira Mrkonjića kako on vidi cijelu ovu situaciju.

- Moram priznati da sam iznenađen vašim pozivom da bismo već sutra trebali igrati 1. NL kao klub koji je prvi ispod crte. Teško mi je sada bilo što reći jer takva odluka sigurno mijenja puno toga u cijeloj organizaciji, a poglavito 15 dana prije prvenstva jer smo sada u neobranom grožđu, kako igrački, tako i organizacijski.

S obzirom na poznavanje ove nogometne sredine, mišljenja smo da ako do toga dođe, neće biti velikih problema. Treba se dobro organizirati i vjerujemo da Croatia to može.

- Zasigurno u igračkom kadru ima poteškoća koje ćemo u hodu morati rješavati jer ipak je ta vijest došla puno prekasno - zaključio je Mrkonjić koji bi odmah kao i Croatia prihvatio igranje i nastavak puta u drugom rangu natjecanja.

Linker
19. travanj 2024 22:33