IVAN PERIC Cropix
TAKO SE TO RADI

Čak sedam nogometaša hrvatskog drugoligaša preselilo u prvu ligu, tvornicom talenata očarani su i Slovenci

Novu sezonu 1. NL otvorit će upravo Sesvete, koje će na svom travnjaku 16. kolovoza dočekati momčad Vukovara
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 20. srpanj 2024. 22:35

U proteklih trinaest godina Sesvete su samo jednom nastupale izvan drugog razreda hrvatskog nogometa. Pamte se godine u kojima je sesvetski nogometni ponos, uz odličan igrački kadar koji je predvodio sjajni kamerunski majstor Franck Ohandza, bio na korak od ulaska u elitni razred hrvatskog nogometa, ali i bliska prošlost kada su Sesvete s najskupljom momčadi u klupskoj povijesti ispale iz lige.

Najbolja vijest

No, vrlo brzo se sesvetska družina vratila na pobjednički kolosijek uz novog predsjednika Kristijana Antunovića na čelu kluba. Prošla sezona bila je za Sesvete vrlo uspješna, budući da je u 1. Nogometnoj ligi osvojeno je 4. mjesto na tablici. Mladi trener Mario Rac u potpunosti je opravdao ukazano povjerenje i to nakon izrazito lošeg ulaska u prvenstvo, no našao je Rac načina kako da pokrene momčad koju su na travnjaku predvodili Mirko Sušak i Mateo Topić. Sušak se sada vratio u Lokomotivu, a Topić je ostao u Sesvetama, što je svakako najbolja moguća vijest za ovu momčad uoči početka nove sezone.

Još važnije ostvarenje od osvojenog četvrtog mjesta za Sesvete zapravo leži u činjenici da je čak sedam njihovih igrača otišlo iz Sesveta u prvoligaške klubove, a zanimljivo je istaknuti da je slovenski prvoligaš Radomlje toliko očaran kvalitetom sesvetskih nogometaša da su u njegovim redovima svoj nogometni put nastavili Mamić, Barnabas i Vukasović.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Krilni napadač Emanuel Črnko, bivši igrač Orijenta 1919, na papiru je za sada najzvučnije pojačanje za novu sezonu, ali igrački kadar Sesveta mogao bi se još upotpuniti. Novo pojačanje je i krilni napadač Gojko Gadže, dosadašnji član Croatije iz Zmijavaca.

Inače, novu sezonu 1. Nogometne lige otvorit će upravo Sesvete, koje će na svom travnjaku 16. kolovoza dočekati momčad Vukovara 1991, a na papiru raspored je povoljan za sesvetski sastav s obzirom na činjenicu da će Racova momčad u prva četiri kola tri puta igrati na svom travnjaku. Možda je to prigoda da se u novu sezonu krene u potpuno različitom rezultatskom ozračju nego što je to bio slučaj prije godinu dana. Nekoliko prijateljskih susreta poslužit će prvenstveno za uigravanje momčad s obzirom na to da su rezultati u pripremnom razdoblju ipak u drugom planu.

I dalje istim putom

- Sedam igrača otišlo je iz Sesveta u prvoligaške klubove i tome se nema što dodati. Još se jednom pokazalo da nema bolje sredine za afirmaciju mladih igrača. Nije to nikakva samohvala, već trenutačna realnost. Nastavit ćemo tim putom, jer je ovaj način rada jedini ispravan uz, naravno, želju da sastavimo momčad koja će bez prevelikih stresova broditi drugim razredom hrvatskog nogometa i izbjeći borbu za ostanak u ligi, što je naš jedini rezultatski cilj. Sve drugo bazirano je na daljnjoj promociji sesvetske nogometne mladosti - istaknuo je sportski direktor Sesveta Siniša Rožman, nekada istaknuti igrač ovog kluba, uz čije se asistencije spomenuti Franck Ohandza nazabijao pogodaka u sesvetskom dresu prije gotovo deset godina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 20:13