Igrači Cibalije

 DAMIR KRAJAC Cropix
POZITIVAN KRAJ

Cibalia prekida štrajk, predsjednica objavila radosnu vijest: ‘Riješeno je, igračima su isplaćene plaće‘

Bilo je upitno čak i to hoće li Vinkovčani otputovati na utakmicu sljedećeg kola u Dugopolje
Piše: Damir BegovićObjavljeno: 02. ožujak 2023. 13:53

U četvrtak prijepodne prestali su razlozi za obustavu rada kojoj su nogometaši Cibalije pristupili praktički odmah nakon prošlosubotnje utakmice protiv BSK-a (4:0) koju su otvorili poluminutnim klečanjem u znak tihog prosvjeda zbog neisplaćenih plaća.

U međuvremenu nisu odradili nijedan trening, a u pitanje je - šuškalo se po, u pravilu dobro upućenim kuloarima - došlo i putovanje u Dugopolje, na subotnju utakmicu 20. kola Prve nogometne lige protiv Solina.

- Riješeno je! Igračima su isplaćene plaće za prosinac i siječanj - obavijestila je klupska predsjednica Dea Lasić.

Podsjetimo malo na kronologiju događaja koji su se zbili u posljednjih tjedan dana. Problemi su, naime, izašli u javnost uoči dvoboja s BSK-om protekle subote, u najavi utakmice trener Tomislav Radotić iznenadio nas je rečenicom:

- S obzirom na situaciju u klubu, a posljedično i takvoj pod navodnicima "pripremi", igrat će oni koji budu psihološki spremni. Onako, bez skrivanja, situacija je alarmantna.

Nije bilo potrebe postavljati potpitanja...

- Nažalost, nisam u mogućnosti razgovarati o sportu i taktici, o tome je li Cibalia prva, druga ili deveta. Igrači nemaju za osnovne stvari za život, one ljudske, humane. Kasne plaće, kasne stanarine... Većini igrača kava je luksuz.

Igrači su istrčali na Cibalijino zdanje i prvih pola minute su kleknuli kako bi skrenuli pozornost na svoje probleme, a onda su odradili utakmicu na vrhunskoj razini, poslali su susjede iz Bijelog Brda s četiri lopte u mreži. Nakon toga su se odlučili na obustavu rada, sve do danas kada su dobili dvije zaostale plaće.

Plaća za veljaču još nije ni obračunata, pa tako ni isplaćena, no klub u tom kontekstu ionako nije "u falu" budući da mora biti isplaćena do 15. ožujka.

Linker
20. travanj 2024 00:31