Slavlje igrača Intera

 MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix
PUTEVIMA LUKE MODRIĆA

Div iz predgrađa ponovno postaje poligon za razvoj Dinamovih talenata? Modri bi tada imali i poseban uvjet

Čeka se službena odluka HNS-a, treba vidjeti i kako će se ona odnositi s novim FIFA-inim propisima
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 14. svibanj 2022. 09:36

Što će na kraju biti s Dinamovom B momčadi i gdje će se od iduće natjecateljske sezone razvijati mladi Dinamovi igrači?

To su još uvijek pitanja od milijun kuna, ali na odgovore ne možemo više dugo čekati jer sezona je pri kraju i klubovi, u ovom slučaju Dinamo, moraju znati kamo poslati svoje igrače, s obzirom na to da druge momčadi prvoligaških klubova više neće smjeti igrati u Drugoj HNL. Istovremeno, Hrvatski nogometni savez je najavio da će uvesti instituciju dvojne registracije, po kojoj će klubovi moći imati igrače (zasad ih se spominje osam) na kaljenju u nekom drugom klubu, ali će istovremeno moći igrati i za matični klub. Sličan primjer, recimo, imaju Austrijanci.

A donese li HNS uskoro to pravilo, Dinamo će vrlo izvjesno ugasiti svoju B momčad i potražiti neki drugoligaški nogometni klub u koji će poslati igrače na tu dvojnu registraciju. Interes za Dinamovim igračima očekivano je velik, gotovo da nema kluba iz Zagreba ili prstena koji ne bi volio sklopiti s Dinamom takav savez, a osim Sesveta, koje dugo figuriraju kao mogući klub-partner, u zadnje vrijeme vrlo se ozbiljno u Maksimiru razmišlja o suradnji sa zaprešićkim Interom.

Sjećamo se, nekad su Modri tamo slali svoje najveće dragulje, za Inter su igrali Modrić, Eduardo, Ćorluka, Lovren..., a Div iz predgrađa bi, eto, opet mogao dobiti ulogu Dinamova poligona za razvoj.

Naravno, Dinamov je uvjet u tom slučaju da na klupi tog kluba bude Dinamov trener, u ovom trenutku to je Damir Krznar, koji trenira B momčad.

Čeka se, dakle, službena odluka HNS-a, treba vidjeti i kako će se ona odnositi s novim FIFA-inim propisima po kojima će jedan klub drugome moći posuditi najviše tri igrača starija od 21 godine? Ako, pak, ne bude dvojnih registracija, Dinamo će zadržati svoju B momčad, u Trećoj HNL, ali bi u njoj tad igrali samo mladi igrači, ona bi bila prva stepenica prema seniorskom nogometu. Kao što je, svojevremeno, i bila u Trećoj HNL.

Linker
18. travanj 2024 11:39