RONALD GORSIC Cropix
OPET JE ‘BRILJIRAO‘

Drama u drugoj ligi, Jerko Leko poludio na suca Pajača: ‘Strašno je što nam je radio‘

Ako je suditi prema izjavama trenera Jaruna, ni tamo se baš Pajač nije proslavio...
Piše: SNObjavljeno: 19. rujan 2024. 22:54

Prošlo kolo domaćeg prvenstva donijelo je najveći derbi hrvatskog nogometa. A s ogledom Dinama i Hajduka, već po uobičajenom, stigle su i nove sudačke kontroverze nakon utakmice.

Protagonist je bio Igor Pajač, 38-godišnjak iz Svetog Ivana Zeline, o čijim se odlukama uvelike pričalo poslije utakmice. Bilo je tu više dvojbenih situacija, od kojih se najviše istakla ona iz 94. minute kada je Pajač Ismaelu Diallu dodijelio drugi žuti karton, odluka koju je sudačka komisija na čelu Bertrandom Layecom okarakterizirala pogrešnom i prestrogom.

Poslan je stoga Pajač na hlađenje nadolazeće kolo HNL-a, no da bi, pak, ‘zadržao‘ formu, dodijeljen mu je sraz zagrebačkih drugoligaša Jaruna i Rudeša. Ipak, ako je suditi prema izjavama trenera Jaruna Jerka Leke, ni tamo se baš Pajač nije proslavio...

Utakmica je završila 2:1 pobjedom Rudeša, a Leko je nakon susreta prvenstveno pričao o suđenju.

- Kroz sve ovo vrijeme gotovo nikada nisam spomenuo suđenje ali danas moram, mislio sam do sada da je Pajač sudac koji zna posao, ali nakon ovoga sam definitivno promijenio mišljenje. Ono što je danas radio je strašno, izmislio im je penal, svaki sitni faul je bio za njih, a onda u 90. minuti nije svirao penal za nas, da je bilo na drugoj strani ne dvojim da bi svirao, dovoljno za ovakav ishod. S tim da dečkima iz Rudeša ne mogu ništa zamjeriti, oni su se borili za sebe pošteno, ali je jednostavno bilo puno odluka na njihovu stranu danas - izjavio je Leko.

Linker
19. rujan 2024 22:55