Slobodan Grubor

 JOSIP BANDIC Cropix
SMJENA U RIJECI

Drugoligaš otpustio trenera nakon debakla u Hrvatskom nogometnom kupu. U ligi još nisu zabili gol

Andrej Udović preuzet će Orijent umjesto Slobodana Grubora, a na klupi debitira protiv Dugopolja
Piše: T. DobrinićObjavljeno: 04. rujan 2024. 11:28

Nakon deset mjeseci došlo je do sporazumnog raskida ugovora između drugoligaša Orijenta i trenera Slobodana Grubora. U tom razdoblju, sada već bivši trener Orijenta, bio je uspješan u vođenju Krimejčana jer je pod njegovom trenerskom palicom, nakon dvije kvalifikacijske utakmice protiv zagrebačke Kustošije, klub s Krimeje zadržao drugoligaški status.

No ulazak u novu sezonu bio je vrlo neuspješan budući da je Orijent u prva tri kola SuperSport Prve nogometne lige osvojio samo bod iako je u ta tri kola bio dvaput domaćin, a u 270 minuta Orijent nije zabio nijedan pogodak. U te tri utakmice najbolju igru Orijent je pružio u 3. kolu na gostovanju u Osijeku protiv Zrinskog Osječko 1664 no nije se uspio vratiti neporažen u Rijeku.

U trenutku odlaska Grubora s Krimeje Orijent se uoči četvrtog kola nalazi na desetom mjestu na prvenstvenoj ljestvici. Presudio mu je potpuno neočekivan poraz u pretkolu Kupa od petoligaša Bednje.

- Ovom prigodom u ime vodstva kluba zahvaljujem se na predanom radu treneru Slobodanu Gruboru i u svakom slučaju želim mu sve najbolje u nastavku njegove trenerske karijere - rekao je nakon razlaza trenera Slobodana Grubora i Orijenta dopredsjednik i sportski direktor Orijenta Marinko Koljanin.

U nastavku prvenstva na trenerskoj klupi Orijenta bit će dosadašnji asistent Slobodana Grubora Andrej Udović koji će vatreno krštenje imati u subotu, 7. rujna u 17 sati kad će u utakmici 4. kola Orijent na Krimeji igrati protiv Dugopolja.

Linker
05. rujan 2024 10:34